Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru fostul deputat Mihai Tânjală, care se ascunde în Insulele Cayman. Decizia este definitivă

Lovitură pentru fostul deputat Mihai Tânjală, care se ascunde în Insulele Cayman. Decizia este definitivă

Lovitură pentru fostul deputat Mihai Tânjală, care se ascunde în Insulele Cayman. Decizia este definitivă
Sursa foto: Foto: politia romana.ro
07 Iun 2016   •   20:52

Autorităţile judiciare din Insulele Cayman au decis definitiv că Mihai Tânjală (58 de ani), condamnat în România în anul 2011, a pierdut procesul în apel la Marea Curte din George Town şi, în consecinţă, poate fi extrădat în ţara de origine, relatează marţi Cayman News Service, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Tânjală, "fondator al fostei poliţii secrete" din ţara sa, se ascundea de autorităţile române de mai mulţi ani şi a fost arestat în Grand Cayman în luna octombrie. El a fost reţinut pe aeroportul Owen Roberts, pe baza unui mandat de arestare internaţional.

El sosise în Insulele Cayman în septembrie, venind din Cuba, dar abia când a încercat să intre în Jamaica, oficialii de acolo au realizat legătura dintre el şi mandatul internaţional şi l-au retrimis în Insulele Cayman.

După condamnarea sa de Curtea de Apel de la Bucureşti, el s-a mai deplasat în Bahamas şi Statele Unite, conform sursei menţionate.

Mihai Tânjală a făcut apel la decizia de extrădare pe mai multe motive, susţinând că este nevinovat şi precizând că arestarea sa şi condamnarea care a urmat au fost motivate politic, că procesul său a fost incorect şi că fapta incriminată nu reprezintă o infracţiune în Insulele Cayman.

Fost deputat PDSR, Mihai Tânjală a fost condamnat definitiv, în decembrie 2011, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare într-un dosar în care era acuzat de DNA de o fraudă de aproximativ 1 milion de euro.

Mihai Tânjală a fugit însă din România, sustrăgându-se executării pedepsei, fiind localizat în Insulele Cayman.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close