Antena 3 CNN Actualitate Ministru PSD, atac fără precedent la polițiști: Au burți, sunt aroganți și leneși

Ministru PSD, atac fără precedent la polițiști: Au burți, sunt aroganți și leneși

Ministru PSD, atac fără precedent la polițiști: Au burți, sunt aroganți și leneși
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2019   •   18:20

Niculae Bădălau a declarat, joi, că polițiștii trebuie să asigure siguranță cetățeanului, să-și facă datoria și să nu mai fie "leneși" și "aroganți".

El a afirmat că a discutat cu primarii din județ și a aflat că sunt localități în care nu mai există polițist sau acesta este văzut la trei zile.

"Un primar din județul Giurgiu a spus că a văzut un singur polițist, dar în rest rostul polițistului de a ști care dau spargeri, care sunt violatori nu mai există, pentru că e o organizare proastă. Trebuie să revenim la vechea organizare sau la o organizare funcțională.

Polițiștii au început să devina unii cu burți care nu răspund de nimic, ei ar trebui să răspundă de fiecare fapta antisociala, pentru aia își iau banii! Nu își iau banii să ne ia carnetele, să ne terorizeze cu nu stiu ce, își iau banii să apere cetățeanul, să ne apere copiii! (...)

Acum s-a creat și o motivare nefericita cu aceste cazuri de copii în tara și nu vreau să vorbesc contra lor, dar trebuie schimbate ideile astea și personajele care dăunează. Aș reveni la posturile de politie din nou. Cred că ruralul, Romania nu e pregătită la un sistem de politie așa cum este azi, nu funcționam așa, cetățeanul nu se mai simte aparat! Pai, noi nu plătim niste hoți care să stea cu alții și cu niste incapabili, iertați-mi expresia dura!

Îi judec doar pe siguranță cetățeanului, nu putem vedea pe străzi tot felul de bande care se băț, se ataca. Trebuie curățat și reorganizat sistemul", a adăugat Badalau.

Ministrul Economiei a intervenit în direct la Antena 3 pentru aduce noi lămuriri cu privire la acest subiect.

”Este o constatare şi aş vrea să încep prin a face o declaraţie. Nu am să accept niciodată agresiunea asupra unui poliţist nici măcar verbală. Şi aici cred că trebuie luate nişte măsuri. Dar nu pot să nu constat că totuşi sunt comune în care nu trece un singur poliţist o dată pe săptămână. Forma de organizare este ineficientă şi organizarea pe secţii nu a făcut decât să ducă la o lipsă a siguranţei cetăţeanului 

Oamenii nu se mai simt în siguranță. Cetățeanul trebuie să se simtă în siguranță. Nu vorbesc de celelalte activități. Pentru asta sunt plătiți și asta trebuie să facă. Eu nu am atacat Poliția Română, am atacat în acea conferință de presă o formă de organizare pe care o consider inificentă. În același timp, pe contextul nefericit de la Giurgiu, în cazul permiselor.”, a spus Bădălău.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close