Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii a demis 60 de directori ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură

Ministrul Agriculturii a demis 60 de directori ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură

Ministrul Agriculturii a demis 60 de directori ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură
Sursa foto: apia
19 Mar 2009   •   16:16

18 directori din conducerea centrală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi 42 de directori la nivel local au fost demişi joi de către ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. Motivaţia acestei măsuri este faptul că nu a fost respectat termenul de începere a plăţilor la hectar către fermieri.

"Am demis, joi, 42 de directori ai APIA de la nivelul local şi 18 de la centru, pentru că nu au respectat termenul stabilit de 15 martie pentru începerea plăţilor la hectar. Le-am dat şi un răgaz de patru zile, dar dânşii mi-au spus că au nevoie de trei săptămâni. Nu pot accepta un asemenea termen pentru că ne batem joc de nişte oameni (fermierii- n.r.)", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Persoanele demise sunt directorii executivi ai centrelor judeţene ale APIA. În acelaşi timp, ministrul a promovat în structura centrală trei dintre directorii demişi la nivel local. Astfel, Melinda Kerekes a ajuns director general interimar al APIA, înlocuind-o pe Mariana Drăghici, iar Dorel Penu şi Nicolae Stroescu au fost numiţi directori generali adjuncţi.

APIA gestionează fondurilor UE pentru sectorul agricol, însă administrează şi fonduri de la bugetul de stat alocate fermierilor. În prezent agenţia nu are un director general, interimatul fiind asigurat, până joi, de directorul general adjunct, Mariana Drăghici.

Antena3.ro

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close