Antena 3 CNN Actualitate Mugur Ciuvică: Băsescu a început să creadă în mitul invincibilităţii

Mugur Ciuvică: Băsescu a început să creadă în mitul invincibilităţii

Mugur Ciuvică: Băsescu a început să creadă în mitul invincibilităţii
Sursa foto: Sinteza Zilei
17 Mar 2009   •   22:51

Invitaţii emisiunii au încercat să decodifice afirmaţiile preşedintelui din ultma vreme. Astfel, pentru Bogdan Teodorescu, atitudinea lui Băsescu este o dovadă a faptului că preşedintele vrea să se poziţioneze în mintea electoratului ca persoana care poate salva economia României de criză.

?Traian Băsescu joacă pe invers. El zice eu sunt stăpânul, eu vă scot din criză. E sunt singurul om serios, mă întâlnesc cu FMI. Este o construcţie imagologică interesantă. El încearcă să impună un model care poate să sperie pe unii dar ar putea să fie atractiv pentru unii.? este de părere Bogdan Teodorescu.



O astfel de atitudine implică totuşi riscuri, este de părere Mugur Ciuvică. Preşedintele riscă să piardă, asociindu-se cu o măsur profund nepopulară.

?Cred că preşedintele are o problemă. Îşi leagă numele de o măsură foarte nepopulară. S-ar putea să i se întoarcă împotrivă.? spune Ciuvică. ?A început să creadă în mitul invincibilităţii. Asta îl duce să facă şi greşeli. Şi Ceauşescu credea la fel în '89?
Mai mult, faptul că nu a reuşit să respecte o parte din promisiunile electorale ar putea să îi dăuneze preşedintelui. ?Promisiunile electorale şi legile date au creat aşteptări mari, lumea nu o să treacă peste chestiile astea şi nu o să reuşească el cu imaginea sa să le rezolve.? este de părere preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

În acelaşi timp, analistul Ilie Şerbănbescu este de părere că suma pe care preşedintele o vehiculează în declaraţiiile sale este foarte mare. ?Cred că preşedintele când vorbeşte desprea această centură de siguranţă spune ?Hai să luăm aceşti 18, 20 de miliarde, să ştie lumea că aceşti bani pot veni oricând pe piaţă, şi cei care vor avea nevoie de bani să nu se simtă ameninţaţi că nu pot să-i obţină? spune analistiul Ilie Şerbănbescu, care adaugă ?Să dea Dumnezeu să avem nevoie de puţin şi vom plăti la mai puţin, pentru că este imens, înseamnă 40% dintr-un buget anual? spune acesta.


Antena3.ro



Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close