Antena 3 CNN Actualitate "Suntem pribegi în ţara noastră" | Negocieri eşuate din nou! Fermierii şi protestatarii anunţă continuarea protestelor

"Suntem pribegi în ţara noastră" | Negocieri eşuate din nou! Fermierii şi protestatarii anunţă continuarea protestelor

După mai bine de patru ore de negocieri, fermierii şi transportatorii s-au confruntat cu o nouă dezamăgire la Ministerul Finanţelor. Discuțiile au eșuat, iar protestatarii au subliniat că nu vor renunța la proteste.

"Suntem pribegi în ţara noastră" | Negocieri eşuate din nou! Fermierii şi protestatarii anunţă continuarea protestelor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Ian 2024   •   18:35

Întâlnirea decisivă dintre protestatari şi ministrul Finanţelor a durat mai bine de patru ore. O delegaţie a transportatorilor şi a fermierilor a fost primită de ministrul Marcel Boloş pentru a găsi împreună o soluţie ca protestele să înceteze. 

Din păcate negocierile au eșuat, iar fermierii şi transportatorii au decis continuarea protestelor.

"Dragi colegi protestatari spontani. În urma întâlnirii cu domnul ministru al Finanţelor declarăm că nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislația europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană.

Nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârșit până ce aceste autorități vor înţelege că neputința dumnealor de a gestiona o ţară este reală.

Avem lista revendicărilor pe agricultură şi transport, iar din acele revendicări nu s-a acceptat decât aceea cu profitul reinvestit în fermă şi în transport. Asta înţelege domnul ministru să susţină economia românească, neputând justifica incompetența statului de a gestiona banul public pe tot ce se scurge de la o zi la asta. Deci s-au acceptat toate, dar nu se poate niciuna.

Totul se motivează pe Comisia Europeană, pe motive legislative. Domnul ministru ne trimite la cei care au scris PNRR. Noi am muncit în ţara asta şi era de datoria lor să facă aceste legi.

Nu suntem obligați să suportăm datoria publică a statului român. Suntem pribegi în ţara noastră şi nu se mai poate aşa ceva", a spus liderul protestatarilor care a discutat cu ministrul Finanţelor. 

 

×
Subiecte în articol: protest fermieri
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close