Antena 3 CNN Actualitate Nigel Farage anunță că va încuraja și alte națiuni să părăsească UE. ”Marea Britanie a deschis ușa!”

Nigel Farage anunță că va încuraja și alte națiuni să părăsească UE. ”Marea Britanie a deschis ușa!”

Nigel Farage anunță că va încuraja și alte națiuni să părăsească UE. ”Marea Britanie a deschis ușa!”
Sursa foto: Foto: Nigel Farage/Facebook
06 Iul 2016   •   14:49

Nigel Farage a declarat miercuri că intenţionează să asiste pe viitor campanii naţionale pentru a ajuta şi alte ţări să iasă din Uniunea Europeană (UE), declarând că actualul 'proiect al UE este acum muribund', informează agenţia de presă DPA.

”Cred că ceea ce a făcut Marea Britanie a fost să deschidă uşa pentru sfârşitul uniunii politice (europene)”, a declarat Farage pentru jurnalişti la Strasbourg, unde este membru al Parlamentului European din partea UKIP.

'Simt cu adevărat că rezultatul nostru oferă o rază de speranţă mişcărilor pe întreg teritoriul UE', a spus el, citând sondaje ale opiniei publice care atestă o susţinere în creştere pentru părăsirea UE în ţări precum Danemarca, Olanda, Republica Cehă şi Italia.

'Nimic nu va mai fi ca înainte. Cred că acest proiect, proiectul Uniunii Europene, este acum muribund', a subliniat Farage, adăugând că se aşteaptă la o nouă criză în zona euro în următoarele câteva luni.

'Voi lucra cu partidele şi mişcările politice din restul Europei şi care încearcă de asemenea să-şi recapete independenţa', a spus Farage.

Nigel Farage a anunţat luni că demisionează de la şefia UKIP, afirmând că el şi-a atins scopul, cel de a obţine votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Brexitul. Cu toate acestea, el intenţionează să rămână în Parlamentul European.

Demisia sa surprinzătoare a venit într-un moment de turbulenţă pe scena politică britanică. Premierul David Cameron şi-a anunţat demisia după referendum din 23 iunie, urmare a eşecului campaniei sale pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

×
Subiecte în articol: nigel farage Brexit
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close