Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai şi un tehnocrat, în cărţi pentru Ministerul Justitie

Norica Nicolai şi un tehnocrat, în cărţi pentru Ministerul Justitie

de M.Z.    |    28 Mar 2013   •   11:25

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, este favorit pentru ocuparea funcţiei de ministru al Justiţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat că-şi doreşte un ministru tehnocrat, sprijinit de PNL. Ovidiu Puţura a fost până în 2009 judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, după care a fost detaşat la Ministerul Justiţiei, unde a ocupat poziţia de director al Direcţiei Contencios. Ulterior, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiţiei, la propunerea PNL.

Un alt nume vehiculat pentru conducerea Ministerului este Norica Nicolai. Europarlamentarul a mai fost nominalizat la Justiţie în 2008, de către Tăriceanu, dar propunerea a fost respinsă de Traian Băsescu.

Miercuri, Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, dar demisia şi decretul prezidenţial de reglementare a interimatului vor fi publicate în Monitorul Oficial după publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

Premierul Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

Premierul a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA.


×
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close