Antena 3 CNN Actualitate Comedia "Academia de Poliţie" este o realitate în România. Numire scandaloasă făcută de Ministrul Afacerilor Interne

Comedia "Academia de Poliţie" este o realitate în România. Numire scandaloasă făcută de Ministrul Afacerilor Interne

Comedia "Academia de Poliţie" este o realitate în România. Numire scandaloasă făcută de Ministrul Afacerilor Interne
14 Mar 2016   •   08:27

Numirea actorului de comedie Daniel-Costel Torje în funcţia de rector al Academiei de Poliţie „Al. Ioan Cuza” pare o glumă. Experţii în resurse umane spun că CV-ul îl recomandă pe Torje pentru un post de animator pentru copii. Ministrul Afacerilor Interne l-a numit în funcţie, deşi nu a lucrat nici măcar un minut ca poliţist, iar la Academie a ajuns ca suplinitor la catedra de Sport, scrie Jurnalul Naţional.

Specialiştii în Resurse Umane spun că ar fi respins din start un CV ca al comisaruluişef Daniel-Costel Torje, dacă ar fi fost candidat la un loc de muncă în mediul privat. Omul care răspunde acum de formarea viitorilor ofițeri pare mai degrabă pregătit să-i distribuie în comedia „Academia de Poliție”. Rectorul a fost „actor amator cu roluri episodice în următoarele seriale TV”: „La Bloc”, „La Servici”, „Nimeni nu-i perfect”, „Fete de măritat”, „Cel mai show” şi în piesa de teatru „Stăpânul ciolanului”, pusă în scenă de compania teatrală „VOUĂ”. De asemenea, a fost premiat la festivalul de umor „Ceapa de aur” şi se laudă cu seria de scenete „Stafidă în acţiune”, „Încurcăturile lui Stafidă”, „Stafidă şi Europolul” sau „Stafidă Redivivus”.

Specialist în minifotbal şi aerobic

Din activitatea rectorului se mai poate remarca o lungă perioadă în care s-a dedicat gimnasticii aerobice şi echipelor de minifotbal, la Academia de Poliţie din Bucureşti. „În primul rând, orice candidat la orice fel de job în sectorul privat ştie că nu se poate prezenta cu un astfel de CV în faţa angajatorului. Nu se trec amănuntele irelevante într-o prezentare care ar trebui să însemne foarte mult pentru prima impresie a specialistului în Resurse Umane. În mod normal, un astfel de CV nici măcar nu ar fi luat în seamă de către angajatori. Dar nu pot comenta aceste lucruri, pentru că nu vreau să mă amestec în problemele politice”, spune unul dintre specialiştii în HR, din mediul privat. Alt specialist apreciază, tot sub protecţia anonimatului, că o astfel de prezentare l-ar putea recomanda pe candidat cel mult pentru un post part-time de animator pentru copii, într-un loc de joacă de la mall sau dintr-un hotel de lux, pe timpul sezonului estival. „Din CV observăm calităţile de lider de grup şi experienţa în activităţi recreative, sportive şi umoristice. Orice părinte şi-ar dori să-şi lase copilul în grija lui”, spune un specialist în HR.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close