Antena 3 CNN Actualitate O reţea care obliga copiii să cerşească în Gara de Nord, descoperită de poliţişti (VIDEO)

O reţea care obliga copiii să cerşească în Gara de Nord, descoperită de poliţişti (VIDEO)

O reţea care obliga copiii să cerşească în Gara de Nord, descoperită de poliţişti (VIDEO)
Sursa foto: trafic de copii
17 Mar 2009   •   20:54

Au trăit luni în şir pe spinarea unor copii iar acum au fost descoperiţi de poliţişti. Doi bărbaţi şi o femeie care racolau minori şi îi obligau să cerşească au fost daţi în vileag de ofiţerii de la crimă organizată. Doi dintre traficanţi sunt însă de negăsit şi au fost daţi în urmărire generală.

Iniţial cei trei membri nu aveau nicio ocupaţie şi cerşeau doar când aveau nevoie. Legea străzii le-a dat însă repede idei - copiii stârnesc mai uşor mila trecătorilor.

Aşa că, în urmă cu trei luni au luat cu forţa din Gara de Nord doi băieţi, unul de 10 şi unul de 11 ani. I-au înfometat, i-au îmbrăcat sărăcăcios şi i-au trimis aproape desculţi pe stradă.

14 ore pe zi, atât stăteau copiii la colţ de stradă la cerşit sau în intersecţii ca să spele parbrize. Fiecare scotea pe zi în jur de 200 de lei. Banii intrau toţi în buzunarul celor trei. Mai mult, fiecare mişcare a copiilor era atent supravegheată. Potrivit anchetatorilor, unul dintre copii a declarat că în momentul în care a fost surprins de un inculpat că a mancat mai mult decât i se cuvenea, a fost bătut dezbrăcat, udat cu apă şi lovit cu cureaua.

Poliţiştii cred că gruparea a traficat şi alţi copii. Toţi trei traficanţii au primit mandate de arestare. Doi dintre ei au apucat să fugă iar acum sunt daţi în urmărire generală.



Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close