Antena 3 CNN Actualitate Obiceiul care se poate termina DRASTIC pentru 1 din 5 români. Ce anunţă pe Facebook

Obiceiul care se poate termina DRASTIC pentru 1 din 5 români. Ce anunţă pe Facebook

Obiceiul care se poate termina DRASTIC pentru 1 din 5 români. Ce anunţă pe Facebook
de O.P.    |    06 Noi 2014   •   08:48

Un român din cinci anunță pe Facebook sau pe alte rețele de socializare că pleacă în vacanță sau postează fotografii din concediu în timp ce este plecat, conform unui sondaj realizat online în cadrul Campaniei 'Octombrie - Luna Asigurărilor de Locuințe'.

Sondajul arată că 20,45% dintre respondenți anunță pe Facebook sau pe alte rețele de socializare când pleacă în vacanță sau postează fotografii în timp ce sunt plecați, iar restul de 79,55% au răspuns negativ la această întrebare, demonstrând o mai mare atenție față de securitatea locuinței lor.

Deși cutremurul este unul dintre riscurile de care românii se tem cel mai tare, România având o mare expunere la acest fenomen, doar 26,35% dintre respondenții care au participat la sondaj dețin o trusă de urgență în caz de cutremur, în care sunt incluse elemente esențiale precum o lanternă, un fluier, câteva provizii și o pătură. Cei mai mulți dintre cei care dețin o astfel de trusă locuiesc la bloc (65,64%).

Măsurile preventive financiare nu le sunt, însă, străine românilor, care par să conștientizeze riscurile la care este expusă locuința lor. Astfel, majoritatea celor care au participat la sondaj (70,4%) dețin o asigurare obligatorie a locuinței. Pe de altă parte, 59,1% dintre respondenți au declarat că au în vigoare o asigurare facultativă a locuinței.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close