Antena 3 CNN Actualitate Obișnuiești să cumperi brânză de la ''sibieni"? De acum înainte te vei gândi de două ori

Obișnuiești să cumperi brânză de la ''sibieni"? De acum înainte te vei gândi de două ori

Obișnuiești să cumperi brânză de la ''sibieni"? De acum înainte te vei gândi de două ori
Sursa foto: foto: agroteca.ro
21 Mai 2016   •   16:55

Un comerciant din Sibiu a fost amendat cu 40.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru că vindea produse cu titulatura de "produse tradiţionale", deşi ele nu erau verificate de DSV şi nu aveau acte de provenienţă, potrivit adevarul.ro.

Mai mult, bărbatului i-au fost consfiscate 174 de kg de produse. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Sibiu, a rămas fără 174 de kg de produse, salam, muşchi file, cârnaţi, brânză etc, pe care le vindea sub eticheta de "produse tradiţionale".

Toate acestea erau vândute într-o rulotă, în parcarea unui supermarket din Târgovişte. Mai mult, inspectorii au găsit şi pastramă alterată.

"Erau produse de fabrică, nu tradiţionale. Pentru aceste produse nu s-a putut stabili trasabilitatea. Unitatea şi rulota nu erau înregistrate. Respectivul vindea produse care nu ştim de unde sunt aduse, sub sigla de produse tradiţionale. Avea un atestat de producător pe care avea 3 vaci şi patru porci şi din astea făcea produse tradiţionale. Eu pot să spun că nebunia asta cu produsele tradiţionale a ruprins toată România şi cred că ar trebui luate măsuri urgente pentru că aceste produse traţionale reprezintă cea mai mare eludare a legii sanitar-veterinare şi evaziune fiscală", ne-a spus directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea. Bărbatul a primit şi o amendă de 40.000 de lei.

 

×
Subiecte în articol: ANSVSA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close