Ofiţerii DIPI care au colaborat cu DNA au fost filaţi la ordinul lui Tobă. Ce ascund documentele clasificate „strict secret“ în cazul Oprea

de D.G.    |    22 Sep 2016   •   21:48
Ofiţerii DIPI care au colaborat cu DNA au fost filaţi la ordinul lui Tobă. Ce ascund documentele clasificate „strict secret“ în cazul Oprea

Mai mulţi ofiţeri ai serviciului secret al Internelor, celebrul „Doi şi-un sfert“, au fost filaţi de colegii lor, fiind bănuiţi că au colaborat cu DNA. Întreaga operaţiune de filaj a fost realizată la ordinul fostului şef al DIPI, Gheorghe Nicolae, şi avizată de fostul ministru de Interne, Petre Tobă.

Chestorul principal de poliţie Gheorghe Nicolae, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), în perioada august 2014 – februarie 2016 a întocmit pe 13 ianuarie 2016, raportul numărul „001056607” prin care a propus ca mai mulţi ofiţeri din subordine să fie monitorizaţi.

Actul a fost înaintat ministrului de Interne Petre Tobă. Era vorba de operaţiuni de filaj în cazul unor ofiţeri DIPI care au făcut parte din Comisia de control a fondurilor operative.

Aceştia au descoperit că banii serviciului „Doi şi-un sfert” destinaţi informatorilor şi operaţiunilor de filaj erau deturnaţi către protocol sau diverse achiziţii inutile, cum ar fi un autoturism Audi A6, canapele, televizor şi jacuzzi pentru biroul ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Continuarea, pe adevarul.ro

Parteneri
x close