Antena 3 CNN Actualitate Pensiile a milioane de români, în pericol. Ministrul Muncii: Pensiile speciale erodează sistemul public de pensii

Pensiile a milioane de români, în pericol. Ministrul Muncii: Pensiile speciale erodează sistemul public de pensii

Pensiile a milioane de români, în pericol. Ministrul Muncii: Pensiile speciale erodează sistemul public de pensii
Sursa foto: Foto: gov.ro
22 Iun 2016   •   15:19

Pensiile speciale ale primarilor ar putea băga în colaps sistemul public de pensii din România. Ministrul Muncii susținte că nu sunt bani suficienți pentru a susține aceste noi beneficii adoptate ieri în Parlament.

Este un act de iresponsabilitate care va aduce nenumărate efecte negative asupra economiei României, a spus ministrul Dragoș Pîslaru, într-o declarație făcută la Guvern.

”Pensiile speciale erodează sistemul public de pensii. Pensiile speciale sunt făcute pe un sistem noncontributiv, ceea ce înseamnă că noi toți ceilalți cotizăm cu bani pentru ca aceste pensii să fie plătite. Să ne asumăm împreună ca într-un an electoral să nu sărim pârleazul cu măsuri care nu sunt sustenabile. Mi se pare incredibil că în al patrulea an de mandat, brusc ne-am adus aminte de toate măsurile acestea de alocații, indemnizații, măsuri de protecție socială. Nu e posibil așa ceva”, a mai spus Dragoș Pîslaru.

Legea referitoare la pensiile aleşilor locali, care a fost declarată neconstituţională de CCR, a fost reexaminată şi adoptată, marţi, de plenul Senatului cu 101 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi şase abţineri, după o dezbatere foarte scurtă.

”Pensiile speciale nu au nici o legătură cu legea pensiilor, care spune clar că principiul pe baza căruia se stabilește pensia este contributivitatea. Ori, dacă niște oameni nu contribuie cu nimic, dar vin și își iau pensii de 20 ori 30 de ori mai mari decât ceilalți, asta se cheamă jaf. E jaf la drumul mare”, a spus Viorel Copil, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR)

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ministrul Muncii dragos pislaru pensie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close