Antena 3 CNN Actualitate Personajul controversat care anunță că nu va lipsi de la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump

Personajul controversat care anunță că nu va lipsi de la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump

Personajul controversat care anunță că nu va lipsi de la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump
05 Ian 2017   •   13:16

Fostul lider al formaţiunii eurofobe britanice UKIP, Nigel Farage, principalul promotor al Brexitului şi un susţinător al lui Donald Trump, a anunţat că va asista la ceremonia de învestitură a preşedintelui ales al SUA, ce va avea loc la 20 ianuarie la Washington, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Întrebat joi de Sky News dacă va asista la ceremonia de învestitură a lui Trump, Farage a răspuns: 'Cu siguranţă (voi merge), aştept cu nerăbdare'.

Farage a precizat că va participa la eveniment în calitate de invitat al guvernatorului statului Mississippi, Phil Bryant. 'Guvernatorul de Mississippi m-a invitat şi voi fi acolo pentru câteva zile, va fi un mare eveniment, unul istoric. În America au avut o revoluţie politică şi ea s-a încheiat; problema în Marea Britanie este că revoluţia noastră nu s-a încheiat, pentru că aceiaşi oameni sunt încă la putere', a declarat fostul lider al UKIP.

Farage, unul din liderii campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a luat cuvântul la unul din mitingurile de campanie ale lui Trump, în Mississippi, şi a fost primul politician britanic care s-a întâlnit cu acesta după victoria magnatului în alegerile prezidenţiale din noiembrie, văzând în ea o 'reală oportunitate' de îmbunătăţire a relaţiilor comerciale între Marea Britanie şi SUA.

De altfel, după scrutin, Donald Trump a sugerat numirea lui Farage în postul de ambasador al Marii Britanii la Washington, susţinând, într-o postare pe Twitter că acesta 'ar face o treabă grozavă'.

'Îi cunosc pe câţiva din echipa lui Trump de ceva ani şi sunt într-o poziţie bună să ajut cu sprijinul preşedintelui ales', a răspuns Farage, într-un articol pe site-ul conservator Breitbart, apropiat lui Donald Trump.

Guvernul condus de Theresa May a replicat însă că postul 'nu este liber' şi că Marea Britanie are 'deja un excelent ambasador în Statele Unite'.

×
Subiecte în articol: nigel farage Donald Trump
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close