Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Braşovului, împlicat într-un scandal imobiliar la Zărneşti

Prefectul Braşovului, împlicat într-un scandal imobiliar la Zărneşti

Prefectul Braşovului, împlicat într-un scandal imobiliar la Zărneşti
Sursa foto: Zarnesti
22 Mar 2009   •   19:39

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea, este în centrul unui uriaş scandal cu terenuri, scoase ilegal, din patrimoniul primăriei Zărneşti. Înainte de a fi prefect, a fost notar şi, în această calitate, ar fi legalizat vânzarea, la preţ de nimic, a peste 20 de hectare, ale uzinei de armament Tohan Zărneşti - potrivit unei anchete a Jurnalului Naţional. Prefectul este, însă, un obişnuit al DNA. Tot prin mâna sa se pare că ar fi trecut şi terenurile Condor, o afacere, care a scos la iveală mafia imobiliară de la Braşov.

Megaafacerea imobiliară ar avea în spate investitori italieni. Ziariştii de la Jurnalul Naţional susţin că familia Fontana s-ar fi asociat în 2003 cu Uzina de Armament pentru înfiinţarea unui parc industrial. Tohan Zărneşti ar fi adus în afacere 21 de hectare de teren evaluate la 10 milioane de euro. După asociere, italienii ar fi reevaluat terenul care a ajuns la doar 75.000 de euro. Ingineria i-ar fi adus familiei Fontana 80% din acţiunile Parcului Industrial. 20 de hectare din cele 21 ar fi fost vândute prin tranzacţii legalizate de notarul Gonţea, actualul prefect.

Numai că înstrăinarea unui teren aparţinând parcului industrial este ilegală atât timp cât un astfel de loc primeşte facilităţi de la stat. Afacerea nu trebuia să treacă de notar. Însă notarul Gonţea ar fi încasat 3,8 miliarde numai din onorariu pentru această afacere.

Ulterior, în Parcul industrial Zărneşti, ar mai fi venit şi Consiliul Local Zărneşti cu 25 de hectare de teren. Decizia a luat-o fostul primar, Gheorghe Lupu, urmărit penal de DNA, şi care ulterior a ajuns în Consiliul de administraţie al Uzinei Mecanice Tohan. ?Noi, in acest moment, am cerut conducerii parcului o situatie a investitiilor care s-au facut in acest parc. TOTODATA am cerut balanta si situatiile economice lucru care nu ni s-a adus nici in ziua de astazi?, spune Dorel Bîrlădeanu, actualul primar al Zărneştiului.

Prefectul Gonţea susţine că intersele altora stau în spatele ultimelor dezvăluiri. ?Anumiti oameni au fost deranjaţi pentru că au vrut ei să pună mâna pe anumite terenuri?, spune el.

Observator

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close