Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele BNS, despre problematica şomajului în rândul tinerilor şi combaterea lui

Preşedintele BNS, despre problematica şomajului în rândul tinerilor şi combaterea lui

Preşedintele BNS, despre problematica şomajului în rândul tinerilor şi combaterea lui
25 Sep 2014   •   10:14

Preşedintele Blocul Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a vorbit, în ediţia de joi a emisiunii "Daily Income" despre lipsa de implicare a instituţiilor statului român în problematica şomajului în rândul tinerilor, dar şi despre detaşarea mediului de business vizavi de mediul educaţional.

"Vorbim despre o lipsă de implicare reală atât a celor care au în responsabilitate politicile publice din această ţară, cât şi despre un gen de detaşare a mediului de business vizavi de şcoală şi rolul şi importanţa mediului educaţional", a declarat Dumitru Costin, la Antena 3.

Dumitru Costin a arătat că, dintre cei 25,1% de tineri aflaţi în şomaj (potrivit datelor prezentate de INS, în iulie 2014), mulţi dintre ei rămân inactivi.

"Trebuie puse la treabă cele peste 100 de milioane de euro, care acum sunt puse pe masă. Sunt bani dedicaţi tinerilor, cu care se pot face foarte multe lucruri", a declarat preşedintele BNS.

Un studiu privind piaţa muncii, realizat în mai 2014, de BNS, a arătat că numărul tinerilor salariaţi a scăzut dramatic în ultimii 10 ani, adulţii trec masiv în inactivitate după terminarea şomajului, aproximativ 30 la sută din populaţie se confruntă cu lipsuri majore şi peste 42 la sută dintre români sunt în risc de sărăcie.

×
Subiecte în articol: Daily Income dumitru costin
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close