Antena 3 CNN Actualitate Reacția Simonei Halep la a doua acuzație de dopaj: "Trăiesc cel mai urât coșmar"

Reacția Simonei Halep la a doua acuzație de dopaj: "Trăiesc cel mai urât coșmar"

Simona Halep a reacționat în urma noii acuzații de încălcare a regulamentului antidoping.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   08:36

Celebra tenismenă, care a fost suspendată provizoriu pentru dopaj în luna octombrie, respinge categoric şi a doua acuzaţie care i-a fost adusă recent.

Simona Halep spune că totul este doar o înscenare care a fost pusă la cale, pentru că nu s-a putut dovedi iniţial că a încălcat regulamentul.

"Din 7 octombrie, de când a fost acuzată de dopaj de Agenția de Integritate, am trăit cel mai rău coșmar din viața mea.

Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea Agenției, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul vreodată să apelez la vreo substanță interzisă", a scris Simona Halep, pe Instagram.

Cea de-a doua abatere scoate în evidență problema pașaportului ei biologic (ABP), un sistem de monitorizare antidoping dezvoltat de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și adoptat în cadrul Programului antidoping pentru tenis (TADP).

Citește și: Simona Halep, acuzată de a doua încălcare a reglementărilor antidoping

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

"Am încercat de două ori să obțin oportunitatea de a fi judecată de o comisie independentă, iar ITIA a găsit constant motive de a amâna.

Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu.

Trei experți de renume mi-au studiat analizele și au fost extrem de clari că sângele meu este total normal.

Mă simt neputincioasă în fața unui astfel de hărțuire și a unei motivații din partea lor de a mă considera vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui fel de înșelătorie. Nu se potrivește cu valorile mele.

Singurul lucru pe care îl sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a accesa în cele din urmă judecătorii independenți și imparțiali într-un tribunal, care îmi va oferi șansa de a-mi dovedi nevinovăția

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să pot, în sfârșit, să îmi prezint argumentele la audierea din mai, programată după mai multe întârzieri din partea ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a oferit curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr.

Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru asta. Cu dragoste, Simona", a mai scris Simona Halep.

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep dopaj prima reacţie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close