Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu Elena Udrea în sala de judecată din Bulgaria. Detalii de ultimă oră de la avocat despre procesul de extrădare

Primele imagini cu Elena Udrea în sala de judecată din Bulgaria. Detalii de ultimă oră de la avocat despre procesul de extrădare

Elena Udrea s-a prezentat astăzi la instanța de judecată din Blagoevgrad, Bulgaria, pentru procesul în care se discută mandatul de extrădare emis de statul român pe numele fostului ministru.

Primele imagini cu Elena Udrea în sala de judecată din Bulgaria. Detalii de ultimă oră de la avocat despre procesul de extrădare
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2022   •   16:48

Elena Udrea a fost adusă de polițiști într-o sală de judecată din Bulgaria, țară în care a fost reținută ieri de autorități în timp ce încerca să treacă granița spre Grecia la Kulata.

Elena Udrea a fost surprinsă de o echipă Antena 3 la intrarea și ieșirea din sala de judecată, unde a stat în jur de 30 de minute. Avocatul ei a declarat că procesul a fost amânat până mâine pentru că nu există un translator la instanță: „Nu a spus nimic pentru că nu sunt documente. Nu au fost traduse. Nu avem translator din română în bulgară și acesta este motivul pentru care cazul s-a mutat pentru mâine. Nimeni din instanță nu vorbește limba română.”

Autoritățile bulgare au transmis că dacă judecătorul va hotărî ca Elena Udrea să fie extrădată, aceasta ar trebui să revină în țară în termen de 10 zile.

În general procedura mandatului european de extrădare în cazul unei țări care se află pe teritoriul UE este foarte simplă. În 72 de ore de la momentul în care persoana este prinsă, mandatul trebuie să fie confirmat sau infirmat de o instanță. Procesul de traducere al documentelor este mai dificil însă, întrucât instanța trebuie să identifice în Codul penal din Bulgaria infracțiunile similare cu cele pentru care Elena Udrea a fost condamnată în România, ceea ce necesită prezența unui translator.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close