Antena 3 CNN Actualitate Proces amânat în cazul foştilor generali Stănculescu şi Chiţac

Proces amânat în cazul foştilor generali Stănculescu şi Chiţac

Proces amânat în cazul foştilor generali Stănculescu şi Chiţac
Sursa foto: Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac
24 Mar 2009   •   12:35

Magistraţii Tribunalului Militar Bucureşti au judecat, marţi, cererea fostului general Victor Atanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare.

Stănculescu aştepta finalizarea unei noi expertize medico-legale, care să stabilească dacă poate sau nu să suporte regimul de detenţie.

Apărarea nu a fost, însă, de acord cu concluzia noii expertize medicale care nu recomandă eliberarea fostului general. Astfel, documentul a fost trimis la Institutul de Medicină Legală.

Următorul termen în cazul lui Stănculescu se va judeca pe 14 aprilie.

Tot marţi, în faţa instanţei a fost aşteptat şi generalul Mihai Chiţac, care a solicitat prelungirea perioadei de libertate, tot din motive medicale. Nici în cazul acestuia, însă, nu s-a luat o decizie. Deocamdată, el rămâne internat la spital până la următorul termen care va fi judecat pe 29 martie.

Cei doi generali au cerut prin avocaţii lor, încă din luna octombrie, să fie eliberaţi pe motiv că nu pot suporta regimul obişnuit de detenţie. Cei doi au fost condamnaţi definitiv la 15 ani de închisoare pentru acte comise în timpul revoluţiei din decembrie 1989.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Mihai Chitac
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close