Antena 3 CNN Actualitate Profesorul Alexandru Rafila spune când vom avea 10% din populație infectată cu SARS-CoV-2

Profesorul Alexandru Rafila spune când vom avea 10% din populație infectată cu SARS-CoV-2

Profesorul Alexandru Rafila a afirmat, joi seară, într-o emisiune TV, că probabil în următoarea lună România va ajunge la 10% din populație care a trecut prin infecția cu noul coronavirus.

Profesorul Alexandru Rafila spune când vom avea 10% din populație infectată cu SARS-CoV-2
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    30 Oct 2020   •   17:01

„Raportul dintre numărul de cazuri diagnosticate și numărul de cazuri care există în realitate este, în general, de la 1 la 10. Dacă o să vă uitați la numărul de cazuri din România, avem, să spunem, 200.000 sau peste, probabil că numărul de cetățeni români care s-au infectat până în acest moment se apropie de 2 milioane. Dar astea sunt forme inaparente, asimptomatice”, a declarat Alexandru Rafila, la Realitatea Plus.

Alexandru Rafila spune că și în cazul gripei numărul de cazuri diagnosticate este mult mai mic decât în realitate.

“Se întâmplă la fel și la gripă. Numărul de cazuri de gripă diagnosticate este mult mai mic decât numărul de cazuri reale de gripă și lucrul ăsta se stabilește prin studii de seroprevalență, adică studii care arată câte persoane au anticorpi din totalul populației, deci care au trecut prin boală.

S-a făcut și în România, Institutul Național de Sănătate Publică finalizează în perioada următoare un astfel de studiu și o să aflăm rezultatele acestui studiu. Opinia mea este că ne apropiem, încet-încet, de această proporție de 10% din populație. Probabil că în următoarea lună vom ajunge la 10% din populație care a trecut prin boală”, a explicat Alexandru Rafila.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 gripa
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close