Antena 3 CNN Actualitate Proxenetul din Târgu Jiu care s-a dat singur de gol, pe Facebook, după ce s-a filmat în timp ce strângea banii cu mătura şi făraşul

Proxenetul din Târgu Jiu care s-a dat singur de gol, pe Facebook, după ce s-a filmat în timp ce strângea banii cu mătura şi făraşul

Un tânăr din Târgu Jiu, judeţul Gorj, a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţiile de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani, după ce, timp de cinci ani, şi-a bătut joc de zeci de fete pe care le-a obligat să se prostitueze şi a reuşit să strângă o avere de pe urma lor.

Proxenetul din Târgu Jiu care s-a dat singur de gol, pe Facebook, după ce s-a filmat în timp ce strângea banii cu mătura şi făraşul
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    20 Noi 2020   •   20:40

Totuşi, după cei cinci ani în care a obligat fete, atât minore, cât şi majore, să se prostitueze pentru el în Germania, Austria şi Elveţia, Alex Briliant, aşa cum se prezintă pe Facebook, a fost vizitat de mascaţi şi procurorii DIICOT.

Pentru a le convinge pe tinere să se prostitueze, Alex Briliant le promitea o viaţă fără griji alături de el, vacanţe în destinaţii exotice şi o iubire ca în filme. Pe unele dintre tinere, proxenetul le minţea că le va găsi locuri de muncă bine plătite în străinătate.

Pentru că, cel mai probabil, a fost înnebunit de succesul pe care îl avea, Alex Briliant nu s-a putut abţine şi a postat pe reţelele sociale mai multe clipuri video în care le arăta prietenilor săi, dar şi duşmanilor, stilul luxos de viaţă pe care îl ducea.

Într-unul dintre astfel de clipuri, proxenetul este filmat în timp ce strânge o sumă uriaşă de bani aruncată pe podea cu mătura şi cu făraşul. Mai mult, el se plânge că nu mai ştie ce să facă cu "mizeria", după ce soţia sa a plecat în... străinătate.

Într-un alt clip video, proxenetul filmează o cameră de hotel pregătită pentru a o surprinde pe Isabela, cel mai probabil una dintre tinerele pe care a minţit-o că o va lua de soţie şi că vor duce împreună o viaţă de lux, cu condiţia să muncească pentru el în străinătate.

Pe imagini se poate observa cum pe podea sunt împrăştiate petale de trandafiri, petale ce au fost aruncate inclusiv pe capacul de la toaletă, baloane, mesaje de iubire şi şampanie.

Ieri dimineaţă, viaţa de lux a proxenetului Alex Briliant s-a încheiat, după ce a primit vizita procurorilor DIICOT din Gorj.

"La data de 19.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, complicitate la săvârșirea infracțiunii de proxenetism și spălare a banilor.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale.

Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția.

Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.

În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției.

La data de 19.11.2020, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, pe raza județului Gorj, în urma cărora au fost ridicate 10 telefoane mobile, sume de bani, cartele SIM și înscrisuri cu valoare probatorie. În cursul zilei de astăzi, unul dintre inculpați va fi prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

×
Subiecte în articol: Gorj proxenet
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close