Antena 3 CNN Actualitate Dr. Radu Țincu, despre criza gunoaielor şi şobolanilor: "Sper să nu ajungem să declarăm urgență sanitară la București"

Dr. Radu Țincu, despre criza gunoaielor şi şobolanilor: "Sper să nu ajungem să declarăm urgență sanitară la București"

Scandalul gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei continuă de câteva săptămâni, iar situaţia ar riscă să devină o adevărată problemă de sănătate, atenţionează medicii.

Dr. Radu Țincu, despre criza gunoaielor şi şobolanilor: "Sper să nu ajungem să declarăm urgență sanitară la București"
Sursa foto: Colaj Antena 3/Hepta
de Milena Niță    |    19 Iun 2021   •   20:17

Medicul Radu Țincu, şeful secţiei ATI de la Spitalul Floreasca, vorbeşte de riscul declarării urgenței sanitare în Capitală, din cauza rozătoarelor și a gunoaielor din sectorul 1, potrivit digi24.ro.

"Toate aceste deșeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate cu microorganisme. 

Dr. Ţincu: Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație

Microorganismele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni. 

Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație. Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București", a atras atenţia medicul Radu Țincu.

Garda de Mediu a dat amenzi, şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzi

Cei care suferă de pe urma disputei dintre Primăria sectorului 1 și Romprest sunt cetățenii, care stau cu gunoiul în fața caselor de săptămâni întregi. 

Miercuri, Garda de Mediu București a amendat primăria și firma de salubritate, dar şobolanii se plimbă nestingheriţi pe străzi.  
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close