Antena 3 CNN Actualitate Rafila, în ziua cu peste 4.000 de cazuri noi: ”Lucrurile trebuie oprite”

Rafila, în ziua cu peste 4.000 de cazuri noi: ”Lucrurile trebuie oprite”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că ne putem aștepta la o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 din ATI, în condițiile numărului tot mai mare de cazuri noi. „Nu putem lăsa lucrurile să se întâmple”.

Rafila, în ziua cu peste 4.000 de cazuri noi: ”Lucrurile trebuie oprite”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    14 Oct 2020   •   13:55

Alexandru Rafila a declarat că este evident că această creștere este cauzată de numărul de cazuri înregistrate acum o săptămână.

„În momentul în care am depășit 3.000 de cazuri era de așteptat ca peste circa o săptămână de la acel moment să crească numărul de cazuri în terapie intensivă. Astăzi începem cu cifra 4. Avem peste 4.000 de cazuri noi. Dacă în decursul acestei săptămâni vom avea valori în jur de 4000 - 4.500 de cazuri o să vedem o nouă creștere, un nou asalt peste o săptămână în secțiile de terapie intensivă. Lucrurile acestea trebuie la un moment dat oprite. Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate pentru că nu blocarea în sine e problematică, ci faptul că acest lucru se soldează cu victime în rândul pacienților care nu au acces la serviciile de sănătate și așa mai departe”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

România a depășit 4.000 de infectări în numai 24 de ore

Noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Sunt 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.

×
Subiecte în articol: OMS cazuri România
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close