Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce declară noul episcop al Hușilor despre familia tradițională

Ce declară noul episcop al Hușilor despre familia tradițională

Ce declară noul episcop al Hușilor despre familia tradițională
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Oct 2017   •   20:35

Noul episcop al Huşilor, Ignatie Mureşeanul, a declarat, duminică, în cadrul ceremoniei de întronizare, că va avea ca principală prioritate pastorală susţinerea familiei tradiţionale. 

El a afirmat că, dintre toţi înaintaşii în scaunul Eparhiei Huşilor, cel mai la suflet îi este episcopul Grigore Leu, care în vremuri de prigoană şi cumplită opresiune ateist-comunistă s-a dovedit a fi conştiinţa cea mai vie a Bisericii, nedorind ca sufletul credinţei să fie distrus de "ciuma roşie a comunismului". 

"Cred că şi mie îmi revinde datoria unei mărturisiri la fel de curajoase, în aceste vremuri de profunde bulversări în planul mentalităţilor social-colective, pentru că suntem asaltaţi de altfel de ideologii, mult mai perfide şi mai distrugătoare de suflet şi de neam. (...) Una dintre priorităţile mele pastorale, pe lângă faptul de a sluji cu smerenie şi totală dăruire pe Dumnezeu, clericii şi credincioşii acestei eparhii binecuvântate, pe lângă faptul de a avea grijă de proiecte social-filantropice pentru cei aflaţi în suferinţă şi lipsuri materiale severe, va fi şi susţinerea familiei aşa cum Dumnezeu a lăsat-o: din mamă, tată şi copii. De ce? Dacă vrei să distrugi credinţa unui neam, a unui popor, e nevoie să destabilizezi, să desfigurezi conceptul de familie", a susţinut Ignatie Mureşeanul. 

Noul episcop a mulţumit tuturor celor care l-au format şi susţinut de-a lungul timpului şi a asigurat că va fi apropiat de oameni. 

"Vă rog să mă primiţi nu ca pe unul care face minuni, ci ca pe unul care vrea să vă slujească cu autoritatea dragostei, a blândeţii, a înţelegerii, a împreună pătimirii şi la bine şi la rău, ca pe unul care nu vrea să iubească slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu, ca pe unul care nu are nevoie de vorbe linguşitoare. (...) Suntem chemaţi ca, prin tot ceea ce facem şi gândim, să devenim oglinzi ale dragostei infinite a lui Dumnezeu, într-o societate tot mai fragmentată de ură viscerală, minciună grosolană, calomnie premeditată, răutate disperată şi destrăbălare smintitoare", a spus ierarhul. 

El a fost instalat oficial în scaunul eparhial de mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a mii de credincioşi. 

Scaunul de episcop al Huşilor a rămas vacant, după ce fostul ierarh, Corneliu Bârladeanul, a făcut o cerere de retragere de la slujire, el fiind acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un bărbat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: episcopul Huşilor
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close