x close

Cum se bea corect apa sfințită de Bobotează. Greșelile pe care le fac credincioșii

de A.M.P    |    07 Ian 2020   •   10:29
Cum se bea corect apa sfințită de Bobotează. Greșelile pe care le fac credincioșii 482 Foto: doxologia.ro

Creștinii ortodocși merg la biserică încă de dimineață, în ziua de 6 ianuarie, de Bobotează, ca să ia Agheasma mare. Apa sfințită se folosește la spălarea și curățirea fizică a trupului sau a celorlalte corpuri materiale, dar este asociată și lucrării de curățire spirituală, de îndepărtare a urmelor păcatului.

Agheasma Mare se poate consuma dimineața pe nemâncate și înainte să se ia anafură, iar atunci când credincioșii se împărtășesc, după împărtășanie, nu înainte. Timpul în care se consumă Agheasma Mare este în perioada Praznicului Bobotezei, din preziua Bobotezei și până la Odovania Praznicului, până la 14 ianuarie. De asemenea se poate consuma în zile de sărbătoare, în zile de ajunare, înainte de masă dis de dimineață, sau în zilele când credincioșii merg la Biserică”, scrie basilica.ro.

Conform tradiției, credincioșii întrebuințează Agheasma mare și pentru stropitul caselor, a gospodăriilor, a animalelor din bătătură, sfințind lumea din jur și chemând ajutorul lui Dumnezeu de-a lungul noului an.

Agheasma mare este păstrată la loc de cinste în locuință, îndeosebi în vase de sticlă.
 

Citeşte mai multe despre:

Agheasma Mare apa sfintita Boboteaza 2020
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati