Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesaje de Paști. Pastorala cardinalului Lucian de Învierea Domnului

Mesaje de Paști. Pastorala cardinalului Lucian de Învierea Domnului

Mesaje de Paști. Pastorala cardinalului Lucian de Învierea Domnului
12 Apr 2017   •   11:24

Mesaje de Paști. Sărbătoarea Paştilor ne trece în fiecare an de pe malul postului şi al pocăinţei, la limanul bucuriei de a fi cu Dumnezeu cel Viu, afirmă cardinalul Lucian, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în Pastorala transmisă clerului şi credincioşilor la sărbătoarea Sfintelor Paşti. Mesaje de Paști.

Mesaje de Paști. Postul ne conduce spre Înviere

Mesaje de Paști "Ca în fiecare an, perioada Postului Mare ne-a condus, pe fiecare dintre noi, înspre momentul crucial al credinţei: Învierea. Respectând pasul fiecăruia, mai mic sau mai mare, respectând condiţia şi starea noastră atât de diferită, Domnul ne-a ajutat pe toţi să facem încă o dată un pelerinaj simbolic de patruzeci de zile. Ieşiţi din Egiptul păcatului, am avut parte de o trecere spirituală prin Marea Roşie pe urmele poporului ales; ieşiţi din lumea ce ne împresoară zi de zi, am fost invitaţi să intram în pustiul ce ne pune faţă în faţă cu slăbiciunile şi neputinţele noastre; ieşind din omul vechi, calea ne este deschisa înspre cel înnoit. Retrăind toate aceste momente încărcate de semnificaţii pascale, ne pregătim an de an pentru Marea Trecere în care simbolurile vor lăsa loc adevăratei Vieţi, iar de pe ochii noştri va cădea valul care ne împiedică să-L vedem pe Domnul faţă către faţă", spune cardinalul.

Mesaje de Paști. Învierea transformă istoria omenirii

Mesaje de Paști Potrivit înaltului ierarh greco-catolic, "Învierea lui Isus transformă în mod radical istoria omenirii, însă rămâne în esenţa sa un fapt supranatural, misterios, transcendent, peste putinţa noastră de întelegere", Învierea Domnului, glorioasă şi totodată tainică", adresându-se "nu atât ochilor trupurilor noastre, ci ochilor credinţei".

"Pentru a-L recunoaşte pe Cristos cel înviat nu era de ajuns sa-L fi cunoscut înainte, să fi străbătut cu El drumurile Palestinei, să-Lfi ascultat propovăduind, sau să fi luat ultima cină împreună cu El. Nu! Era necesară pentru Maria Magdalena, pentru apostoli, dar şi pentru noi, un alt fel de înţelegere şi recunoaştere, o cunoaştere superioară, prin credinţă. Învierea Domnului, glorioasă şi totodată tainică, se adresează nu atât ochilor trupurilor noastre, ci ochilor credinţei: acea credinţă întărită prin Spiritul Sfânt în ziua de Rusalii, atunci când Apostolii vor primi curajul şi energia de a ieşi din ascunzişurile lor, de a înfrunta orice riscuri şi pericole, spre a-L propovădui pe Domnul Înviat", îndeamnă cardinalul.

Mesaje de Paști. Auzim glasul Bisericii

Mesaje de Paști El afirmă că "întâlnirea dintre sufletul creştin şi Domnul Isus, în grădina Învierii, pune în criză întregul nostru angrenaj de sisteme şi de certitudini".

"Precum grupul de ucenici înspăimântaţi, auzim glasul Bisericii, anunţându-ne Vestea cea bună şi trăim cu riscul de a nu vedea în tainica Prezenţă nimic altceva decât un simplu grădinar. Doar deschizându-ne vieţile la glasul Celui care ne cheamă pe fiecare cu numele nostru, la fel ca pe Maria Magdalena, ne vom putea umple de bucuria credinţei, vestind cu însufleţire tuturor: Da, Domnul a înviat cu adevărat! Veniţi de luaţi bucurie!", încheie PF Lucian.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close