Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce nu se mănâncă în Săptămâna Mare a Paştelui, alimentele de post pe care nu ai voie să le consumi

Ce nu se mănâncă în Săptămâna Mare a Paştelui, alimentele de post pe care nu ai voie să le consumi

Ce nu se mănâncă în Săptămâna Mare a Paştelui, alimentele de post pe care nu ai voie să le consumi. Din duminica Floriilor și până în sâmbăta dinaintea Paştelui, suflarea credincioasă traversează Săptămâna Mare (sau Săptămâna Patimilor), perioadă de post, rugăciune și tristețe, rememorând chinurile Mântuitorului Iisus Hristos.

Ce nu se mănâncă în Săptămâna Mare a Paştelui, alimentele de post pe care nu ai voie să le consumi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    11 Apr 2017   •   09:08

Dacă îți dorești să respecți tradițiile strămoșești și să cinstești obiceiurile bunicilor și străbunicilor tăi, află că cele două alimente pe care să le eviți în Săptămâna Mare sunt oțetul și urzicile, deși ele sunt de post, potrivit Divahair.ro.

Se spune că, atunci când era răstignit pe cruce, Iisus a fost bătut cu urzici, înţepându-i rănile, și stropit cu oțet, pentru a-i provoca și mai multe usturimi. Mai mult, legenda spune că, atunci când a cerut câteva picături de apă, Mântuitorului i s-a oferit tot oțet: de aici și obiceiul popular care exclude cele două alimente de pe lista mâncărurilor recomandate în ultima săptămână de post.
 

×
Subiecte în articol: saptamana mare otet
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close