Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel a explicat beneficiile apei sfințite: "Primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi"

Patriarhul Daniel a explicat beneficiile apei sfințite: "Primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a îndemnat, joi, pe credincioşii prezenţi la slujba de sfinţire a Aghesmei Mari să se gândească la botezul poporului român.

Patriarhul Daniel a explicat beneficiile apei sfințite: "Primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2022   •   16:34

"E bine ca în această zi să ne gândim şi la botezul poporului român, pentru că noi nu am fost botezaţi la comanda unui conducător de popor - cneaz sau rege - cum s-a întâmplat cu vecinii noştri, ci noi am fost botezaţi pe când ne formam ca popor nou; un botez lent şi profund, ca să reziste în faţa tuturor popoarelor migratoare care au venit apoi.

De aceea, noi considerăm că e bine să ne gândim în fiecare an la Sărbătoarea Botezului Domnului şi la botezul poporului român, care a început prin predicarea Evangheliei şi creştinarea făcută de Sfântul Apostol Andrei, care este pictat aici, pe frontispiciul Palatului Patriarhiei", a spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a explicat beneficiile apei sfințite

"Care sunt foloasele duhovniceşti ale acestei 'ape mari' sau ale acestei Sfinţiri Mari a apei, numită Agheasma Mare? În primul rând ne aduce aminte de Botezul Domnului, în al doilea rând ne aduce aminte de botezul nostru. (...)

Binefacerile acestei Sfinţiri Mari a apei se extind, şi anume prin apa aceasta se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa şi celui care se stropeşte sau este stropit cu ea, (...) primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi.

Iar în plus primim sfinţirea vieţii noastre şi alungarea puterilor potrivnice.

De aceea, credincioşii vor să sfinţească sufletul şi trupul, dar şi casa şi grădina şi ceea cea au împrejurul casei, pentru că binecuvântarea Iordanului înseamnă sfinţirea tuturor oamenilor care cred în Sfânta Treime şi cheamă ajutorul Sfintei Treimi pentru că simt iubirea Sfintei Treimi", a mai spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a oficiat slujba de sfinţire a Aghesmei Mari împreună cu episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close