Antena 3 Actualitate Religie Pomohaci și episcopul Hușilor, pe lista neagră a Patriarhului. Ce le pregătește BOR

Pomohaci și episcopul Hușilor, pe lista neagră a Patriarhului. Ce le pregătește BOR

de M.Z.    |    11 Iul 2017   •   08:41
Pomohaci și episcopul Hușilor, pe lista neagră a Patriarhului. Ce le pregătește BOR

Patriarhia Română începe să ia măsuri după scandalurile revoltătoare în care au fost implicați mai mulți preoți și înalți ierarhi, inclusiv PS Corneliu, Episcopul Huşilor. Conform unor surse judiciare, DNA deţine mai multe filmări compromiţătoare cu acesta, în care apar inclusiv minori de la Seminarul Teologic, potrivit Libertatea.ro.

Patriarhia spune că este necesară “înnoirea vieţii duhovniceşti şi morale a slujitorilor bisericești de toate rangurile, a viețuitorilor din mănăstiri și schituri, precum și a credincioșilor mireni din parohii și din toate instituțiile bisericești”, ceee ce poate însemna schimbarea din funcție a unor înalți prelați “pătaţi”, cum este cazul episcopului Huşilor.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române anunță că va ancheta situația de la Episcopia Hușilor, dar și cazul preotului Pomohaci, despre care se spune că ar urma să fie caterisit.

“Preoţii care sunt în această situație trebuie să plece singuri din biserică, să nu aștepte să fie ajutați să plece”, anunță conducerea BOR, prin purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close