Antena 3 CNN Actualitate Religie Un preot german dorește predarea Islamului în școli

Un preot german dorește predarea Islamului în școli

Un preot german dorește predarea Islamului în școli
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Iun 2016   •   09:00

Şeful Bisericii Protestante din Germania a cerut ca Islamul să fie predat în toate şcolile publice din ţară ca o modalitate de a-i face pe tinerii musulmani imuni la "tentaţia fundamentaliştilor".

Episcopul Heinrich Bedford-Strohm a declarat cotidianului Heilbronner Stimme că predarea Islamului în şcolile din Germania le va oferi elevilor de religie musulmană şansa de a avea o abordare critică faţă de propria confesiune, scrie romanialiberă.ro.

Şapte din cele 16 landuri federale ale Germaniei oferă sub o formă sau alta ore de religie musulmană în şcoli, similare cu orele de religie catolică şi protestantă care se desfăşoară în mod tradiţional. Germania are circa 4 milioane de musulmani, aproximativ 10% din populaţia ţării.

Atitudinile faţă de Islam au devenit mai radicale după atacurile islamiste din Europa şi sosirea, în 2015, a peste un milion de migranţi, în majoritate musulmani. Afluxul de migranţi a alimentat ascensiunea partidului antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), care susţine că Islamul încalcă Constituţia Germaniei şi doreşte interzicerea minaretelor şi a vălului, conform Reuters.

Totodată, aproape două treimi dintre germani cred că Islamul nu îşi are locul în ţara lor, potrivit unui sondaj publicat în această lună.

 

×
Subiecte în articol: islam
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close