Antena 3 CNN Actualitate Religie Prima reacție a BOR în cazul părintelui Calistrat, acuzat că a lovit două femei. Vasile Bănescu: "Total descalificant pentru oricine"

Prima reacție a BOR în cazul părintelui Calistrat, acuzat că a lovit două femei. Vasile Bănescu: "Total descalificant pentru oricine"

Imagini scandaloase filmate în curtea unei mănăstiri din Iași, în care apare preotul Calistrat Chifan în timp ce lovește cu pumnul o femeie care cade la pământ. Incidentul a avut loc de față cu mai mulți credincioși.

de Mia Lungu    |    10 Noi 2022   •   16:16

După apariţia imaginilor, poliţiştii şi Arhiepiscopia Iaşilor au deschis o anchetă în acest caz. Încă două femei au depus deja plângere pentru agresiune împotriva preotului.

"Gestul său, dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!", a declarat, pentru Gândul, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

"Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest.

Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare.", a precizat Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Preotul Calistrat, după acuzaţiile de lovire: "Cele două femei mi-au pus piedică şi am căzut. Au puţină isterie"

Preotul Calistrat vine cu propria variantă, după ce a fost acuzat de două femei că le-a lovit în curtea mânăstirii. Acesta susţine că cele două femei l-ar fi agresat pe el, una chiar l-a împins şi a căzut pe trotuar.

Mai mult, zice preotul Calistat, este vorba de "două copile nemăritate care au puţină isterie", a replicat el, joi, la bzi.ro. "Mare problemă nu s-a întâmplat", spune părintele.

El susţine că una dintre femei i-a pus piedică lui şi a căzut cu genunchiul pe trotuar. 

"Apoi pe una dintre ele am împins-o de umăr. I-am luat telefonul şi l-am aruncat", continuă preotul Calistrat.

Preotul vine cu propria variantă şi spune că i-a zis paznicului să le dea afară.

De asemenea, spune că de fapt cele două femei au mai venit şi au produs violenţă în biserică.

"Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria. Le-am explicat că nu au voie să filmeze că e obiectiv protejat (referire la manastire - n.r.), nu au voie să agreseze lumea, că e biserică şi nu au voie să agaseze. Şi au scos telefonul să mă filmeze.

Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară.

Fetele acestea sunt două copile nemăritate care au, zic eu, părerea mea, deviaţie de comportament sau puţină isterie, cum spunem noi în termeni populari". a mai spus părintele Calistrat.

×
Subiecte în articol: BOR calistrat parinte Vasile Banescu
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close