Antena 3 Actualitate Religie SFÂNTUL ALEXANDRU. Credincioșii nu au voie să facă asta azi

SFÂNTUL ALEXANDRU. Credincioșii nu au voie să facă asta azi

de S.T.    |    30 Aug 2019   •   08:15
SFÂNTUL ALEXANDRU. Credincioșii nu au voie să facă asta azi
Sursa foto: Foto: pixabay.com

SFÂNTUL ALEXANDRU. Pe 30 august, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel supranumit „protectorul omenirii”. Este unul dintre marii ierarhi ai Bisericii, un apărător neînfricat al credinței creștine în perioada arianismului. Sfântul Ierarh Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea, în vremea Sfântului Împărat Constantin cel Mare, fiind ucenic al Arhiepiscopului Mitrofan al Bizantului.

SFÂNTUL ALEXANDRU. Sfântul Alexandru a dus o viață modestă, dar a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Mitrofan, ca preot al episcopului, iar, în anul 314 ca episcop ajutător. În perioada 313-337, Sfântul Alexandru a episcop în Constantinopol. A murit la vârsta de 98 de ani, la doar câteva luni după moartea Sfântului Împărat Constantin cel Mare (337).

SFÂNTUL ALEXANDRU. Conform tradiței, cu ocazia acestei sărbători credincioșii nu au voie să-și vorbească de rău aproapele și trebuie să dea dovadă de compasiune față de cei năpăstuiți de soartă. Persoanele care poartă numele de Alexandru sau Alexandra sunt considerate puternice, neînfricate, ambițioase și care luptă până la capăt pentru lucrurile în care cred.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close