Antena 3 CNN Actualitate Religie Spovedania tulburătoare a preotului alungat cu jandarmii din Biserică de episcopul Huşilor: „E răzbunător!”

Spovedania tulburătoare a preotului alungat cu jandarmii din Biserică de episcopul Huşilor: „E răzbunător!”

Spovedania tulburătoare a preotului alungat cu jandarmii din Biserică de episcopul Huşilor: „E răzbunător!”
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Iul 2017   •   10:39

Lucian Botez a fost primul preot din Vaslui care a avut curajul să demaşte public lucrurile necurate care se întâmplau la Episcopia Huşilor, sperând că astfel se va ajunge pe calea îndreptării, că nu va mai asista la birurile impuse, la tăieri salariale ilegale şi la alte practici abuzive. A fost caterisit, fără a i se da posibilitatea de a se apăra, în timp ce abuzurile de care era acuzat episcopul au fost trecute cu vederea de superiori, scrie adevarul.ro.

Îndrăzneala sa avea să-i aducă excluderea din Biserică, într-o manieră abuzivă. În 2013 fost caterisit, în lipsă, fără a i se da nici cel mai mic drept la apărare.

„Deşi această luptă pentru adevăr mi-a adus foarte multă suferinţă, am înţeles că nu am de-a face cu un adversar corect, ci cu un om fricos, laş, suferind totodată în perceperea realităţii şi a valorilor morale. Episcopul Corneliu, mereu suspicios, neîncrezător, s-a înconjurat de oameni care să-i facă ascultare deplină, asemenea unui dictator. Neîncrederea în semeni l-a trădat în nenumărate situaţii, discreditând preoţii mireni, pe care îi numea hoţi (”toţi popii sunt hoţi”), cât şi pe femeile plecate la muncă în străinătate pe care le numea ”curve”, iar pe bărbaţi ”beţivi”.

(...) Foarte răzbunător, total străin învăţăturilor creştine în privinţa iertării, acesta a devenit, în timp, în scaunul episcopal nu un reprezentant al lui Hristos, ci mai mult un legiutor care judecă, pedepseşte fără niciun resentiment, distrugând familii, oameni dedicai, doar pentru a-şi satisface setea deplină de răzbunare. Duhul lui Hristos este departe de el. El nu crede decât în putere, bani, lucrurile materiale stăpânindu-l depin în locul celor spirituale”, a povestit Lucian Botez.

Citește articolul integral pe www.adevarul.ro.

 

×
Subiecte în articol: episcopul Huşilor
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close