Antena 3 CNN Actualitate Român aflat la Paris: "Este o atmosferă de război aici, e incredibil"

Român aflat la Paris: "Este o atmosferă de război aici, e incredibil"

Român aflat la Paris: "Este o atmosferă de război aici, e incredibil"
14 Noi 2015   •   01:02

Un român care locuieşte la Paris, Alexandru Ionescu, a povestit că atmosfera de după atentatele de la Paris este una ca de război.

 
"Este o atmosferă de război, e incredibil", a povestit vineri, la Antena 3, Alexandru Ionescu, un român care stă la Paris.
 
El locuieşte mai spre sud de locul atentatelor.
 
"Impactul pe care îl simţim acum este mai mare decât cel de la Charlie Hebdo, nu ştiu de ce, dar e mai şocat", a mai spus românul.

Cel puţin 60 de persoane au fost ucise, iar alte sute sunt rănite în urma atacurilor teroriste comise vineri seară în Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de AFP.
 
Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa "Stade de France", în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.
 
În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.
 
În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucise zeci de persoane şi ţin ostatice alte câteva sute. În momentul atacului, în sală avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
 
Autorităţile franceze par depăşite de situaţie. 
 
Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.
 

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close