Antena 3 CNN Război în Israel Un român este dispărut după atacurile teroriștilor în Israel

Un român este dispărut după atacurile teroriștilor în Israel

Un român este pe lista persoanelor dispărute în urma atacurilor grupării Hamas în Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   11:45

Update 15:15. Potrivit autorităților, românul dispărut avea dublă cetățenie. Mama acestuia a anunțat că nu a mai revenit acasă și nu a mai putut lua legătura cu el. 

Anunțul potrivit căruia un român a fost dat dispărut în urma atacurilor teroriste a fost făcut chiar de președintele Israelului, Isaac Herzog, în timpul unei conferințe de presă. 

”Este o mare tragedie. În acest moment sunt 1300 de persoane ucise și 3300 de persoane rănite.

Vă voi arăta acum o hartă cu toate drapelele și o să numesc câteva țări, printre care Austria, Australia, Azerbaijan, Argentina, Belarus, Brazilia, China, Chile, Canada, Danemarca, Eritreea, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Irlanda, India, Kazakhstan, Mexic, Portugalia, Polonia, Filipine, Panama, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Sri Lanka, Sudan, Thailanda, Turcia, Uzbekistan, Ucraina, Statele Unite și Regatul Unit, ale căror cetățeni au fost afectați, însă datele trebuie reconfirmate”, a declarat, astăzi, președintele Israelului.

Potrivit datelor prezentate de acesta, un cetățean român este dat dispărut în urma atacurilor.

În acest moment, Ambasada României la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica informația.

”Am văzut informația. Ambasada noastră la Tel Aviv este în contact cu autoritățile israeliene pentru a verifica și clarifica această informație apărută în urmă cu câteva minute.

Până în acest moment nu am primit nicio informație cu privire la cetățeni români dispăruți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Peste 2000 de români au revenit în țară

”În ceea ce privește revenirea și sprijinul pe care România și Ministerul Afacerilor Externe, prin celula de criză, l-a acordat cetățenilor români aflați în Israel pentru a reveni acasă, vă pot spune că, în această dimineață, putem să vorbim de peste 2000 de cetățeni români care au venit acasă fie prin intermediul curselor operate de compania națională Tarom, fie prin alte companii private”, a mai spus el. 

”În ceea ce privește fâșia Gaza, avem în atenție aproximativ 350 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 150 au solicitat evacuare. Dar, având în vedere situația de securitate, atât Ministerul Afacerilor Externe prin celula de criză cât și misiunile diplomatice și oficiile consulare vor depune toate eforturile în vederea identificării celei mai bune soluții pentru a-i evacua pe cetățenii români în condiții de securitate”, a concluzionat Radu Filip în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close