Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila, despre Căminele Groazei: "De multe ori controlăm hârtii" | Şeful DSP Ilfov a demisionat

Alexandru Rafila, despre Căminele Groazei: "De multe ori controlăm hârtii" | Şeful DSP Ilfov a demisionat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă privind activitatea Ministerului Sănătății în legătură cu persoanele și pacienții internați în centrele pentru persoane vârstnice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   15:10

Alexandru Rafila a anunțat că șeful Direcției de Sănătate Publică Ilfov a demisionat din funcție, după ce instituția a făcut un control în luna februarie la azilele groazei și a constatat doar abateri minore.

Rafila a precizat că este necesară regândirea modului în care centrele pentru vârstnici și pentru persoanele cu dizabilități sunt controlate.

"De multe ori controlăm hârtii. (…) Nu cred că este important dacă există un contract de prestări de servicii medicale, ci cum se desfășoară aceste servicii”, a precizat ministrul Sănătății.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre Căminele Groazei: "Vom cere măsuri pentru toți vinovații, nu contează la ce ministere își desfășoară activitatea"

"De multe ori controlăm hârtii în loc să controlăm evidenţe"

"Lucrurile în momentul de față la nivel medical sunt sub control.

Cu Inspecția sanitară de stat ne-a interesat ce s-a întâmplat cu aceste trei centre. În lunile ianuarie-februarie, DSP Ilfov le-a controlat și abaterile au fost minore – cearșafurile erau depozitate necorespunzător, un angajat nu avea cursuri de igienă.

Am avut azi o întâlnire cu directorul DSP Ilfov, dânsul a considerat corect să demisioneze și noi vom organiza concurs.

Citeşte şi: Premierul Marcel Ciolacu a anunţat măsurile ce vor fi luate după cazul Căminele Groazei: "Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile"

Sunt situaţii de criză în care ajungem de multe ori să constatăm că atunci când facem un control, facem fiecare pe bucata lui, adică fiecare instituţie pe bucata ei. De multe ori controlăm hârtii în loc să controlăm evidenţe şi cred că lucrul cel mai important este să vedem cum sunt îngrijiţi în mod efectiv pacienţii care se află în astfel de centre.

Citeşte şi: Cine este ”pionul principal” care i-a ajutat pe abuzatorii din căminele groazei. Are o avere fabuloasă

Trebuie să existe discuţii cu pacienţii şi discuţii cu medicii care oferă asistenţa medicală, încât să existe şi o corelaţie între contractele existente şi realitatea serviciilor care sunt oferite acestor pacienţi

Nu cred că este important dacă există un contract de prestări de servicii medicale, ci cum se desfășoară aceste servicii.

Noi, ca Minister al Sănătății, vom propune modificarea legislației", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Căminele Groazei
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close