Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău dacă sari peste micul dejun. Poate fi extrem de dăunător pentru sistemul imunitar

Ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău dacă sari peste micul dejun. Poate fi extrem de dăunător pentru sistemul imunitar

O cercetare arată că săritul peste micul dejun poate fi extrem de dăunător pentru sistemul imunitar, făcând mai dificilă lupta organismului împotriva infecţiilor.

Ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău dacă sari peste micul dejun. Poate fi extrem de dăunător pentru sistemul imunitar
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2023   •   20:58

La şoarecii care au sărit peste mese, oamenii de ştiinţă au constatat că producţia de celule noi în măduva osoasă a scăzut.

Cercetătorii au continuat să înfometeze şoarecii până la 24 de ore, iar apoi au reintrodus hrana, potrivit studiului publicat în revista Immunity.

Celulele care se ascundeau în măduva osoasă au revenit în sânge în câteva ore, ceea ce a dus la un nivel crescut de inflamaţie, potrivit Independent. În loc să protejeze împotriva infecţiei, aceste monocite modificate au fost mai inflamatorii, făcând organismul mai puţin rezistent la combaterea infecţiilor, au transmis cercetătorii.

Citiţi şi: Postul intermitent şi beneficiile acestuia pentru organism. Dr. Hâncu: "Nu e pentru oricine"

Descoperirile au demonstrat că săritul peste mese provoacă un răspuns de stres în creier, potenţial ceea ce îi face pe oameni să fie "flămânzi" (senzaţie de foame şi furie).

Acest lucru declanşează instantaneu o migrare pe scară largă a acestor globule albe din sânge în măduva osoasă, iar apoi înapoi în fluxul sanguin la scurt timp după reintroducerea alimentelor.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close