Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce îi lasă inima pe români. Infarctul doboară un om la fiecare 30 de minute

De ce îi lasă inima pe români. Infarctul doboară un om la fiecare 30 de minute

De ce îi lasă inima pe români. Infarctul doboară un om la fiecare 30 de minute
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    20 Mar 2018   •   15:01

La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct. Deşi nouă din zece supravieţuiesc, majoritatea ignoră recomandările medicilor referitoare la schimbarea stilului de viaţă şi administrarea tratamentului şi ajung să treacă printr-o experienţă similară în scurt timp.

Pacienţii se întorc la vechile obiceiuri ignorând controalele periodice sau minime măsuri de prevenţie şi se expun unui al doilea infarct care le poate fi fatal.

Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de mortalitate în România, dar şi în lume. Stresul, alimentaţia şi sedentarismul îi îmbolnăvesc pe români.

Există mai mulți factori care vă pot cauza un infarct. Potrivit unui grup de cercetători de la Universitatea Harvard, riscul de a suferi un atac de cord la primele ore ale zilei este cu 40% mai mare decât în a doua jumătate.

Explicația este simplă: imediat după ce te trezești, organismul tău secretă adrenalină, dar și alți hormoni de stres. Acest lucru conduce la o creștere a presiunii sângelui.

Specialiștii recomandă să nu va ridicați brusc din pat. E foarte important să mai rămâneți în pat câteva minute după ce ați deschis ochii!

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close