Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Când mâncăm cozonac ca să nu ne îngrășăm

Sfat de Sănătate. Când mâncăm cozonac ca să nu ne îngrășăm

Parcă și cei care nu sunt mari fani ai deserturilor mânâncă cel puțin o felie de cozonac de Crăciun. Nimic dăunător până aici însă azi prezentăm un sfat extrem de delicios. Andreea Cigolea a prezentat la ”Sfat de Sănătate” cum se face cozonacul și mai ales cât îngrașă.

Sfat de Sănătate. Când mâncăm cozonac ca să nu ne îngrășăm
23 Dec 2019   •   09:04

Nutriționista Simona Carniciu ne spune care sunt ingredientele sănătoase, dar și pe cele pe care trebuie să le consumam mai rar.

”Cozonacul îl mâncăm la ocazii speciale, dar dacă am avea ocazia să îl mâncăm și în rest ar trebui să fie destul de rar și trebuie să ținem cont de o regulă. Cozonacul sau dulcele se mănâncă la gustare. Departe de mese, pentru că nu putem încărca organismul cu o cantitate de nutrienți. Putem înlocui micul dejun cu cozonacul.”, a spus Simona Carniciu.

Toate detaliile, în materialul video de mai jos.

Sfat de Sănătate. Când mâncăm cozonac ca să nu ne îngrășăm

REȚETĂ COZONAC:

Ingrediente reteta

PENTRU MAIA: 40g drojdie proaspata, 100ml lapte, 100g zahar, 120g faina 000

PENTRU ALUAT: maia 880g faina 000, 4 galbenusuri, 10g sare, 200ml ulei, 400ml lapte,200g zahar, esenta de vanilie, coaja de la 1 lamaie si 1 portocala bio

PENTRU UMPLUTURA: 300g nuca, 70g cacao, 100g zahar, 4 albusuri, 1 cana de stafide PENTRU UNS: 1 ou(a), 50ml apa, 100g zahar

Întreaga rețetă pe delicii.com

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close