Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Val de răceli şi gripe în rândul copiilor. Ce trebuie să facă părinţii

Val de răceli şi gripe în rândul copiilor. Ce trebuie să facă părinţii

Val de răceli şi viroze în România. După ce au fost ridicate restricţiile împotriva COVID-19, camerele de gardă sunt asaltate de numărul mare de pacienţi cu febră, tuse şi frisoane. "Acum circulă trei virusuri: cel gripal, rotavirusul şi COVID-ul, care nu a dispărut dintre noi", a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Val de răceli şi gripe în rândul copiilor. Ce trebuie să facă părinţii
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru Hepta - RO Vaccinare/ Facebook
de Iulia Gorgorin    |    29 Mar 2022   •   17:28

Din cauza supraaglomerării, pacienţii sunt nevoiţi să aştepte şi 10 ore pentru o consultaţie.

Medicii fac apel la oameni să nu renunţe la mască şi măsuri de protecţie.

Medicul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a vorbit depre cele trei virusuri care circulă în această perioadă şi care afectează tot mai mulţi copii.

Dr. Raluca Alexandru: "Ne confruntăm cu un număr mare de copii care se prezintă la Camera de Gardă"

Am avut zilele trecute, între 300-360 de pacienţi care se prezintă la UPU. Dintre aceştia, cam 200 sunt de natură pediatrică şi 10% din ei, deci cam 20 de copii necesită internare. Într-adevăr, circulă trei virusuri: virusul gripal, rotavirusul şi COVID-ul, care nu a dispărut dintre noi. Acum se depistează foarte mult virusul gripal, mai mult decât COVID-ul şi se manifestă mai ales la copiii preşcolari şi şcolari, mai puţin la sugari.  

Gripa are cam aceeaşi simptomtologie ca şi COVID-ul, în sensul că se manifestă cu febră, cu cefalee, mai ales la copiii mai mari, şi tuse, dacă se complică cu pneumonie. De asemenea, sunt şi multe cazuri de rotavirus. Sunt cei care au manisfestări digestive, cu scaune diareice, vărsături şi febră.

Recomandăm o toaletă bună a mâinilor, în această perioadă, să se menţină în izolare copilul bolnav cu simptomatologie, să se evite locurile aglomerate. De asemenea, recomandăm aşa cum s-a recomandat şi la nivel guvernamental, purtarea măştii la copiii care o pot purta şi mai ales în spaţiile închise. Să nu uităm de transportul în comun", a declarat dr. Alexandru Raluca.

Purtați masca și mergeți la vaccinare! "Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București"

Numărul copiilor internați în spital din cauza COVID-19 a crescut. Autorităţile recomandă respectarea măsurilor de protecție, purtarea măştii și vaccinarea.

"Am scăpat de restricții. Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme (tuse, febră, frisoane).

Oare ce sa fie? 

P.S. se așteaptă, în medie, 8 -10 ore pentru un consult de urgență la pediatrie!" Luca

Postare publicată ieri seară, 27 martie 2022, în grupul PROVaccinare (https://www.facebook.com/groups/rovaccinare). 

"Da, numărul copiilor internați în spital din cauza COVID-19 a crescut.

Vă rugăm: respectați măsurile de protecție, purtați masca și mergeți la vaccinare!", este mesajul transmis de pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

“Am scăpat de restricții. Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din 100 de...

Posted by RO Vaccinare on Monday, 28 March 2022

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close