Antena 3 Actualitate Scandal la JO 2016 de la Rio. Un jaguar a fost ucis

Scandal la JO 2016 de la Rio. Un jaguar a fost ucis

22 Iun 2016   •   10:00
Scandal la JO 2016 de la Rio. Un jaguar a fost ucis
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un jaguar care a participat la ceremonia torței olimpice din orașul brazilian Manaus a fost ucis de un soldat la scurt timp după eveniment, scrie Reuters.

Potrivit oficialilor locali, animalul sălbatic a fost ucis după ce a fost scăpat de sub control. Incidentul a avut loc la un centru de pregătire militară unde, deși era tranchilizat, felina a încercat să atace un soldat.

"Am făcut greșeala de a permite ca Torța Olimpică, un simbol al păcii și al unității, să fie expus alături de un animal sălbatic ținut în lanțuri. Această imagine contravine convingerilor noastre și valorilor noastre”, se arată într-un comunicat al Comitetului local de organizare a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio.

”Va garantăm că nu vor exista astfel de incidente la Rio 2016", se mai arată în comunicat.

Mascota JO 2016 este un jaguar care răspunde la numele de Gingo şi este colorat în galben şi verde, culorile de pe drapelul naţional brazilian.

Împușcarea jaguarului a stârnit revoltă în rândul iubitorilor de animale, care au cerut explicații despre motivul pentru care un animal sălbatic fost implicat în evenimentul olimpic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close