Antena 3 CNN Actualitate Șeful SRI, convocat miercuri în Parlament pentru explicații referitoare la violențele din Piața Victoriei

Șeful SRI, convocat miercuri în Parlament pentru explicații referitoare la violențele din Piața Victoriei

Șeful SRI, convocat miercuri în Parlament pentru explicații referitoare la violențele din Piața Victoriei
03 Feb 2017   •   15:34

Șeful comisiei de control a SRI din Parlament, Adrian Țuțuianu a explicat vineri, într-o conferință de presă de la Parlament, că a solicitat conducerii SRI mai multe informații referitoare la violențele din Piața Victoriei și la corespondența dintre instituțiile direct implicate:

Am făcut mai multe solicitări, în contextul dezbaterilor din viața publică națională legat de manifestații. Azi dimineață am adresat domnului Eduard Hellvig o scrisoare (...) în care am solicitat o informare din care să rezulte următoarele:

  • Ce informații au fost comunicate MAI, care au fost căile de transmitere și cine au fost destinatarii acestora.
  • Dacă beneficiarii legali, respectiv președintele României, premierul, ministrul de Interne și Primarul General Capitalei au fost informați în legătură cu aceste evenimente, în conformitate cu dispozițiile legale.
  • Dacă au fost înregistrate amenințări la adresa securității naționale prin acțiunile violente, dacă au fost identificate activități care urmăresc slăbirea puterii de stat sau care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului
  • În ce măsură asemenea activități fac obiectul preocupărilor Direcției Generale pentru Apărarea Constituției.

Scrisoarea a fost trimisă azi dimineață, întrebările sunt clare. În timp ce aflam aici, la discuții, am primit aceste informații, le vom studia și ne-am propus ca, în funcție de programul Parlamentului, săptămâna viitoare să avem o ședință de studiu și audieri, miercuri, la ora 14:00. Vom analiza

informarea, vom adresa invitația la audieri pentru directorul SRI, pentru adjunctul și șeful Direcției pentru Protecție a Constituției, pe doamna ministru de Interne Carmen Dan, secretari de stat și alte persoane cu funcții de conducere implicate în subiect.

În raport de ce rezultă din materialul scris și din discuțiile purtate cu persoanele menționate, vom decide dacă mai este utilă prezența altor persoane.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close