Antena 3 CNN Actualitate Anunț înfiorător: „Au mai rămas șapte luni până la Sfârșitul Lumii”

Anunț înfiorător: „Au mai rămas șapte luni până la Sfârșitul Lumii”

Anunț înfiorător: „Au mai rămas șapte luni până la Sfârșitul Lumii”
Sursa foto: Foto: captură video YouTube/ #Mind Warehouse
de S.T.    |    22 Iun 2016   •   16:36

Un expert în securitate internaţională lansează o ipoteză-şoc: este posibil ca în acest an să ne confruntăm cu „sfârşitul lumii”- cu sfârșitul lumii internaționale trans-atlantică, dominată de NATO și UE, în limitele unei ordini internaționale liberale.

„În nici un caz nu am în vedere o semnificație de tip escatologic, sfârșitul fizic și biologic al lumii, ceva de genul Apocalipsei biblice sau al teoriilor maya, care preziceau anul 2012 că final al planetei Pământ”, spune expertul român în teme de securitate, citat de ziare.com.

Scenariul sumbru prevede ca lumea internațională să se transforme atât de mult încât să devină de nerecunoscut.

„Așa cum s-a mai întâmplat o data, între 1938-1940. Se poate repetă scenariul de „sfârșit de lume” din anii '30? Din păcate, da, este posibil să ne confruntăm cu o astfel de situație, atât în Europa, prin Brexit și revanșismul Rusiei, dar și în SUA, prin posibila victorie a lui Donald Trump și îndepărtarea SUA de UE. Și asta pe fondul deja palpabil, vizibil, de necontestat al transformării inevitabile a sistemului internațional, din unul dominat cinci sute de ani de Vest într-unul în care Occidentul trebuie să împartă arena cu „Restul”, realitate deja explicată de mai mulți experți în relații internaționale”, scrie Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate.

×
Subiecte în articol: sfarsitul lumii NATO UE
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close