Antena 3 CNN Actualitate Simona Halep se califică în semifinale la Roland Garros. Victorie superbă în fața lui Angelique Kerber

Simona Halep se califică în semifinale la Roland Garros. Victorie superbă în fața lui Angelique Kerber

Simona Halep se califică în semifinale la Roland Garros. Victorie superbă în fața lui Angelique Kerber
06 Iun 2018   •   15:51

Sinona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de mare șlem de la Roland Garros după ce a trecut în trei seturi de germanca Angelique Kerber. În penultimul act, Halep va juca cu Garbine Muguruza. Românca, numărul 1 mondial, a trecut în trei seturi de Kerber, cu 6-7 (2), 6-3, 6-2.

Halep (26 ani), finalistă anul trecut şi în 2014, a obţinut o victorie muncită, după două ore şi 14 minute.

Românca a început agresiv meciul, dar a comis multe erori şi s-a trezit condusă cu 4-0. Halep a revenit în joc şi a pus presiune pe adversara sa, a recuperat trei ghemuri, dar Kerber (30 ani) s-a desprins la 5-3. Halep a lupte în continuare şi a reuşit să trimită setul în tiebreak, unde germanca s-a impus cu 7-2.

Simona Halep a controlat setul secund încă din start, începând cu break, iar apoi şi-a păstrat avansul până la final, încheind actul al doilea cu 6-3, pe fondul unei scăderi fizice în jocul germancei.

Simona a început bine şi setul decisiv, cu 2-0, dar apoi şi-a pierdut serviciul. Halep a dominat clar jocul, Kerber făcând faţă din ce în ce mai greu fizic, astfel că setul s-a încheiat cu 6-2, după 34 de minute.

Halep a avut un as, a comis 2 duble greşeli, a avut procentaje mai bune la punctele cu ambele servicii (60%-58%, respectiv 53%/38%), a adunat 26 de winners şi a făcut nu mai puţin de 46 de erori neprovocate. Kerber a reuşit 2 aşi, a făcut 3 duble greşeli, a avut 24 de winners şi 53 de greşeli forţate.

Halep are acum 6-4 în meciurile directe cu Kerber. În ianuarie, la ultimul lor duel, Halep a învins-o pe Kerber în semifinalele turneului Australian Open, cu 6-3, 4-6, 9-7, după un meci dramatic.

Halep şi-a asigurat 780 de puncte WTA şi 560.000 de euro, iar în penultimul act o va înfrunta pe Garbine Muguruza, victorioasă cu 6-2, 6-1 în faţa rusoaicei Maria Şarapova, în alt sfert de finală. Muguruza (24 ani, 3 WTA) are 3-1 în meciurile directe cu Halep, pe care a învins-o în 2014, în turul al doilea la Wuhan, cu 2-6, 6-2, 6-3, în 2015 în Fed Cup, cu 6-4, 6-3, şi anul trecut în finală la Cincinnati, cu 6-1, 6-0. Singura victorie a Simonei s-a înregistrat în 2015, în optimi la Stuttgart, cu 3-6, 6-1, 6-3. Anul acesta, la Doha, în semifinale, iberica a beneficiat de retragerea româncei, accidentată.

SIMONA HALEP-ANGELIQUE KERBER LIVE TEXT 6-2 pentru Halep, care e în semifinala cu Muguruza.

Românca își face serviciul și conduce cu 4-1 în decisiv.

Simona reușește din nou breakul și conduce cu 3-1 în decisiv.

Halep începe perfect setul decisiv, face breakul și conduce cu 2-0.

Simona câștigă setul doi, cu 6-3 și meciul intră în decisiv.

Simona a început mai bine primul set, cu un break.

Halep a pierdut primul set la tie-break

Simona revine spectaculos în meci și egalează la 5.

Halep își face serviciul și scorul ajunge la 3-4.

Simona recuperează un break și reduce din diferență. 2-4.

Halep reușește în cele din urmă să câștige un game în acest meci. 1-4.

Simona începe slab meciul și este condusă cu 4-0.

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber va fi adversara româncei Simona Halep în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a reuşit luni, în optimi, o victorie clară împotriva franţuzoaicei Caroline Garcia, 6-2, 6-3.

Angelique Kerber, locul 12 WTA, a fost un timp lider mondial, poziţie deţinută acum de Simona Halep. Caroline Garcia este locul 7 WTA.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close