Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă că vor da Guvernul în judecată dacă se elimină sporurile

Sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă că vor da Guvernul în judecată dacă se elimină sporurile

Sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă că vor da Guvernul în judecată dacă se elimină sporurile
Sursa foto: Cartel Alfa
24 Mar 2009   •   13:06

Membrii confederaţiei Cartel Alfa ameninţă cu proteste de amploare dacă ordonanţa privind eliminarea sporurilor şi primelor va intra pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. Ei spun că vor trimite o scrisoare deschisă Executivului în acest sens şi nu exclud acţionarea acestuia în instanţă.

Liderii confederaţiei Cartel Alfa spun că ordonanţa privind eliminarea sporurilor şi primelor este o manevră a Guvernului, prin care se încearcă abaterea atenţiei de la problema reală - scăderea puterii de cumpărare.

Sindicaliştii ameninţă că protestele vor începe imediat ce ordonanţa va intra pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. Ei spun că va fi organizat un miting de amploare în Capitală.

Liderii Cartel Alfa au precizat, de asemnea, că vor cere Guvernului să aplice planul anticriză discutat cu sindicatele la începutul anului, care se referă la aplicarea unor măsuri ce ar putea ajuta populaţia să iasă din criză.

O atitudine fermă legată de aplicarea ordonanţei a avut şi preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

Acesta susţine că negocierile pe legea privind salarizarea unică ar trebui să înceapă cât mai repede posibil, termenul limită fiind 1 aprilie.

Aproximativ 4.000 de sindicalişti afiliaţi la "Cartel Alfa" au pichetat luni sediile prefecturilor din toată ţara. Ei au organizat proteste şi la Ministerul Muncii, precum şi în faţa sediilor PSD şi PD-L.

Antena 3

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close