Antena 3 CNN Actualitate Social Adina Anghelescu, despre stenogramele greilor din PNL: "Au fost lansate pe anumite nișe în scop politic"

Adina Anghelescu, despre stenogramele greilor din PNL: "Au fost lansate pe anumite nișe în scop politic"

Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, a comentat la Antena 3 cronologia dosarului cu interceptările făcute în biroul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Adina Anghelescu, despre stenogramele greilor din PNL: "Au fost lansate pe anumite nișe în scop politic"
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2021   •   20:41

Adina Anghelescu a apreciat că stenogramele ajunse în presă cu intervenţia a doi liberali de top în biroul ministrului Cătălin Drulă, pentru ca acesta să le mențină oamenii în funcții, ar avea legătură cu acest sistem relațional format în jurul transporturilor şi au fost lansate pe anumite nișe în scop politic.

„În mod sigur mai sunt politicieni grei care, cu siguranță, au legătură cu acest sistem relațional care s-a creat în jurul transporturilor.

Revenind la stenograme și la acest raport care a demarat în 29 martie și a fost finalizată acum recent şi depus la dosar, mie îmi arată următoarea chestiune, că aceste frânturi din unele stenograme ar avea ceva legătură politică cu ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri la filiala Galați.

Pe 30 de iunie a apărut comunicatul de la DNA apoi au apărut stenogramele și pac Stângă este în unanimitate ales, deși în aceste stenograme, dacă ne reamintim bine, Stângă (n.r Senatorul PNL George Stângă) îi spunea în discuțiile din biroul ministrului Drulă că: doamne' lasă-i pe aştia ăia doi măcar patru luni, și ăsta zicea nu pot decât două, pentru că nu vreau să îmi scadă imaginea pentru aceste alegeri.

Deci miza aruncării pe piață pe unele nișe a acestor stenograme privea partea de politic, partea mai grea urmează să o vedem", a spus Adina Anghelescu la Antena 3. 

Doi PNL-işti cu influență pe lângă Drulă îi cer ministrului să le țină oamenii în funcții: "Domnule ministru, fac ce vrei tu!" - Stenograme

Vizate erau chiar posturile de la Agenţia Română de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, potrivit g4media.ro.

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare şi patru oameni de afaceri au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru achiziţionarea la suprapreţ a patru nave, prin firme de apartament şi tranzacţii fictive. 

În stenograme, apar doi liberali: "greul" de la Prahova, cum îi spun cei din partid, Iulian Dumitrescu, şi un senator de Galaţi, George Stângă.

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului Transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, după cum rezultă din propunerea de arestare preventivă transmisă de procurorii DNA Tribunalului Constanța.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close