Antena 3 CNN Actualitate Social Caz șocant: Copii torturați de asistenți sociali

Caz șocant: Copii torturați de asistenți sociali

Caz șocant: Copii torturați de asistenți sociali
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Apr 2016   •   08:27

Tinerii dintr-o casă de tip familial din Caracal sunt bătuţi, legaţi şi chiar imobilizaţi în cămăşi de forţă. O demnostrează o anchetă realizată de către Jurnalul Naţional, prin care sunt prezentate ororile la care sunt supuşi adolescenţii. 

Unii angajaţi ai centrului care se află în subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt spun că au trimis nenumărate sesizări către Ministerul Muncii sau Guvern, dar nu au primit niciodată răspuns. 

Ba chiar sunt ameninţaţi sau înlăturaţi abuziv de către şefi dacă încearcă să intervinvă pentru salvarea tinerilor.

Scenele de coşmar au avut loc într-o casă de tip familial din Caracal, aflată în subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt. 

O angajată a instituţiei a trimis o scrisoare Ministerului Muncii, în care povesteşte cum tinerii erau bătuţi, înjuraţi şi ţinuţi în cămăşi de tortură pentru a face linişte. 

Tineri legați și bătuți pentru liniștea asistenților sociali

„Mădălina, aflată la casă de aproximativ trei ani, unde a fost adusă de la un asistent maternal, a fost ținută, legată cu bestialitate permanent (...) pentru liniștea personalului de acolo și mai ales a șefei de centru. Era neglijată și chiar drăcuită și avea uneori crize. Dacă era legată, devenea și mai agitată. (...) A fost bătută crunt, cu ceva dur în cap și a fost lăsată să zacă într-o baltă de sânge" , a povestit angajata centrului groazei.

După ce angajaţii au depus mai multe sesizări către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, iar presa a preluat subiectul, Mădălina a fost scoasă din centru şi internată într-un spital de psihiatrie. 

Acolo, medicii au descoperit că fata nu se automutila, aşa cum declarase şefa centrului. La scurt timp însă, fata a fost dusă înapoi în casa de tip familial, în grija aceluiaşi personal care a traumatizat-o. 

"Fata a fost în continuare imobilizată, dar de data asta era înfășurată într-un cearșaf ca o mumie, ca să i se îndrepte mâinile, pentru că umerii i se deformaseră de atâta suferință".

Corpul de Control al Ministerului Muncii a primit din partea angajaţilor fotografii şi înregistrări audio şi video care demonstrau abuzurile la care erau supuşi copiii, mai scrie Jurnalul Naţional. 

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie au demarat o anchetă şi au făcut verificări la centrele DGASPC OLT. 

Angajaţii au făcut reclamaţii şi cu privire la afacerile şefilor de la DGASPC Olt, care, spun ei, încheie contracte de distribuţie de alimente şi alte servicii cu anumite firme suspecte.

Întreaga anchetă o puteţi citi în ediţia de azi a Jurnalului Naţional.

×
Subiecte în articol: copii abuz copii abuzati
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close