x close

Guvern: Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor primi un spor de 15% la salariu

20 Sep 2018   •   16:46
Guvern: Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor primi un spor de 15% la salariu

Persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază şi pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

"S-a luat decizia ca persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, să beneficieze de un spor de 15% din salariul de bază şi pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru. Aşadar, persoanele care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdo-cecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat şi boli rare vor beneficia de acest spor de 15% din salariul de bază sau soldă de funcţie sau salariul de funcţie, indemnizaţie de încadrare, aşa cum este prevăzut în legislaţie, mai exact în art. 22 din Legea-cadru 153/2017", a arătat Barbu, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că până acum doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor, situaţie care "genera o diferenţiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce priveşte câştigurile salariale realizate de persoanele cu handicap".

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

guvern salariu handicap
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati