Antena 3 CNN Actualitate Social Mesajul premierului Mihai Tudose cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

Mesajul premierului Mihai Tudose cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei

Mesajul premierului Mihai Tudose cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei
14 Iul 2017   •   18:03

Ziua Franței este sărbătorită și la București. Cu această ocazie, premierul Mihai Tudose a ţinut un discurs în care a vorbit despre legăturile dintre cele două ţări.

„Ziua de 14 iulie are o încărcătură istorică deosebită, fiind un reper crucial pentru tot ceea ce înseamnă democrație și drepturile omului. România și Franța sunt împreună de aproape două secole pe un drum cu numeroase obstacole, dar pe care am reușit să le învingem, grație valorilor comune, grație unei istorii comune care ne-a călăuzit în timp”, a spus Mihai Tudose.

„Azi ne uităm împreună în viitor și ne dorim ca Franța să sporească rolul pe care îl joacă în formarea și reformarea societății românești pe toate planurile, dar și în ceea ce privește viitorul nostru comun în Europa”, a mai spus Tudose.

Prim-ministrul a mai spus și că dorește ca omologul său francez să efectueze o vizită în România, în perioada următoare, „pentru consolidarea şi relansarea relaţiilor economice bilaterale, marcând astfel o implicare mai profundă a Franţei, ca partener experimentat şi mentor, în traseul european al României". În context, el a spus că "un prieten adevărat nu este acela care te judecă, ci acela care nu te lasă să greşeşti”.

Premierul a vorbit  şi de Sezonul Cultural România - Franţa, dar şi de anul 2019 când România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE. 

„Va fi o provocare, dar şi o oportunitate, unde România doreşte să arate că este capabilă să facă faţă provocărilor, puternic angajată, alături de Franţa, în consolidarea proiectului european, pentru o Europă mai unită şi mai competitivă", a subliniat Mihai Tudose. 

×
Subiecte în articol: mihai tudose mesaj
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close