Antena 3 CNN Actualitate Social "Bucharest Pride", peste așteptări: Mii de oameni la parada gay din centrul Capitalei

"Bucharest Pride", peste așteptări: Mii de oameni la parada gay din centrul Capitalei

Marșul ”Bucharest Pride” care a debutat la orele 17:00 în București a reunit deja mii de oameni, în ciuda faptului că organizatorii au aprobare din partea autorităților doar pentru 500 de persoane.

"Bucharest Pride", peste așteptări: Mii de oameni la parada gay din centrul Capitalei
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2021   •   18:33

Estimările oficiale arată între 4.500 și 6.000 de persoane. Organizatorii spun că în continuare urmează să mai vină și alte persoane. Marșul se desfășoară cu multă muzică și distracție în rândul participanților. 

Din cauză că s-a depășit limita de persoane, care era stabilită la maximum 500 de persoane se va dispune o sancționare a organizatorului. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București anunță că se vor asigura condițiile optime de siguranță pentru toți participanții.

Organizatorul evenimentului ”Bucharest Pride” riscă o amendă de până la 10.000 de lei, ca urmare a depășirii numărului maxim de participanți.

Până la ora 18:00 s-a dispus un efectiv de 300 de jandarmi destinați pentru păstrarea ordinii publice, în cadrul acestui eveniment dar și polițiști din cadrul Poliției Capitalei, Brigăzii Rutiere și ISU București, astfel încât totul să se desfășoare în condiții de siguranță.

Între orele 18.00 - 19.00 coloana de participanți se deplasează pe traseul Calea Victoriei (segmentul dintre străzile Sevastopol și Gheorghe Manu) - Bulevardul Regina Elisabeta - Piața Universității - punct final zona statui.

Între orele 19.00 - 20.30 sunt susținute alocuțiuni și se împart materiale informative în Piața Universității.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Bucharest Pride mars parada gay
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close